HC Energie Karlovy Vary

Potvrdit cenné venkovní body, přijíždí Kladno!

Duely s extraligovými lídry mají energetici za sebou a zvládli je znamenitě, získali čtyři body. Nyní je potřebují potvrdit v domácím dvojutkání s Kladnem a Vítkovice. Rytířům se v poslední době příliš nedaří a propadli se v tabulce na úplné dno. Uspějí podruhé v lázeňské metropoli? Nebo to bude Energie, která se bude radovat? Zápas začíná v 17:30, vstupenky jsou stále v prodeji.

Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Doprovodný program

I během pátečního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už v 16:00 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti.

O první pauze se převedou vozy Škoda našeho oficiálního partnera Manfred Schöner, druhá přestávka bude patřit soutěži se společností Globus.

Partnerem utkání je společnost Holoubek Koncern, hlavní partner klubu.

O soupeři

Letošní sezónu začali kladenští hokejisté dobře a zdálo se, že se po letech vyhnou poslední příčce, která zaručuje baráž. Aktuálně jsou ale ve velké krizi. Vyhráli naposledy na konci prosince, bylo to v Liberci. Od té doby osm porážek v řadě a pouhé dva získané body. Rytíře to opět dostalo na extraligové dno. Najdou ještě síly a dostanou se z něho? Na předposlední Boleslav aktuálně ztrácí dva body. Mají však k dobru tři duely.

Nejproduktivnějším hráčem Rytířů a zároveň také obráncem celé soutěže je Jiří Ticháček (8+26). Mladý zadák je úkazem a největším překvapením této sezóny. O branky se stará zejména vysoký lotyšský útočník Eduards Tralmaks (17+8), stejný počet bodů nasbíral také nestárnoucí Jakub Klepiš (5+20). Brankářskou jedničkou se letos na Kladně stal Adam Brízgala. Ten se však nešťastně zranil a vedení Rytířů narychlo povolalo Marekse Mitense. Pětadvacetiletý gólman si odbyl premiéru v pátek, kdy jeho celek prohrál na svém ledě 0:3 s českobudějovickým Motorem.

Energetici mají svému úternímu soupeři co vracet. Proti Kladnu zatím totiž získali jen dva body. První domácí duel ztratili a prohráli 1:2. Na ledě Rytířů vyhráli 3:2 až po samostatných nájezdech. Dočkají se v úterý konečně vítězství za tři body, které nutně potřebují?

Z kabiny Energie

Karlovarská Energie má za sebou dva těžké duely, ve kterých se střetla s tabulkovými lídry a největšími aspiranty na titul. Vytěžila z nich čtyři body, což je skvělý počin a jistě s tím panuje velká spokojenost. V neděli doslova vyplenila O2 arénu. Podařilo se ji to letos již podruhé, což je unikát, který se nepodařil žádnému jinému týmu. Není však čas na velké oslavování nebo létání v oblacích. Už v úterý totiž přijede poslední Kladno, proti kterému potřebují svěřenci trenéra Bruka naplno bodovat. Pokud se jim podaří zopakovat týmový a velmi obětavý nedělní výkon, mělo by to klapnout. Tabulka je nesmírně vyrovnaná a každý bod se v konečném účtování bude počítat.

„Chtěli bychom navázat na dvě dobrá utkání, která jsme odehráli v posledních dnech. Dnes jsme se opět zabývali naší hrou. Chceme jít utkání od utkání a podat vždy co nejlepší výkon. Jakmile se nám to podaří, tak věříme v to, že budeme úspěšní. Kladno má dobré, fyzicky vybavené hráče. Je to nepříjemný soupeř, což se nám už potvrdilo v předešlých zápasech s nimi. Čekáme tvrdou hru, kluky na to připravíme a věříme, že to před domácím publikem zvládneme. Věříme, že nás přijde podpořit co nejvíce lidí“, říká před nejbližším utkání asistent trenéra Vojtěch Šik.

Skvělý výkon podala v neděli na Spartě čtvrtá formace. Skóre nejprve otevřel po krásné individuální akci David Kofroň, jenž dorazil svou vlastní střelu. Důležitý gól na 3:1 dal po krásně provedeném blafáku Daniel Kružík. Zbylé góly přidal kapitán Jiří Černoch a bojovník Ondřej Procházka, který pojistil vítězství střelou do opuštěné branky.

Dobrou zprávou je, že nejproduktivnější energetik Dávid Gríger a důrazný zadák Tomáš Havlín už s týmem trénují na ledě a brzy by měli naskočit do zápasu. Bude již v úterý proti Kladnu?

Související články