HC Energie Karlovy Vary

Habal vychytal derby s Litvínovem. Chtěli jsme si vzít zpět ztracené body

Jedním z hrdinů podkrušnohorského derby je i Vladislav Habal, který se do branky Energie postavil po delší době. Na jeho výkonu to však nebylo vůbec znát. Litvínovské střelce svými zákroky docela deptal a zastavil téměř třicítku střel. Také šikovný gólman vyzdvihuje týmový výkon a je rád za zisk cenných bodů.

Vláďo, výhra v Litvínově 6:1 a ty jsi podal skvělý výkon. Jak hodnotíš tento zápas?

Hodnotím to jenom pozitivně (úsměv). Dneska jsme hráli výborně od začátku do konce. Akorát jsme dali na 3:0 a za chvíli jsme dostali na 3:1. Tak se mi úplně vybavily vzpomínky na ten poslední zápas, který jsme doslova “pokakali”, nechci být sprostý (úsměv). Úplně se mi to celé vrátilo, ale naštěstí jsme to zvládli. Ve třetí třetině jsme přidali nějaké gólíky navíc a to nás hodně uklidnilo. Takže veliká spokojenost (úsměv).

Tlak Litvínova ve druhé třetině byl velký. Měl jsi tam spoustu práce. Jak moc ses zapotil?

V té druhé třetině jsem se tam dost zapotil (úsměv). I když třeba nevystřelili, tak jsem tam lítal zleva doprava. Dávali si to tam hodně dobře, takže tam jsem se zapotil, ale ustáli jsme to a skvělé body pro nás.

Velká pochvala určitě směřuje i ke spoluhráčům, kteří zblokovali velké množství střel...

Stoprocentně. Kluci hráli výborně. Blokovali tam a něco je tam potrefovalo. Chtěli jsme si vzít ty ztracené tři body z utkání s Libercem a to se nám povedlo (úsměv).

Jak těžké to pro tebe bylo, že nejsi ve velkém zápasovém vytížení?

Tak je to pro mě těžké. Fyzicky se do toho člověk docela rychle dostane, ale není tam ta herní praxe a hlavně to bylo trošku i na hlavu, že jsem dlouho nechytal, ale nějak se s tím peru. Myslím, že docela statečně. Frodo chytá výborně, takže chápu, že je tam pořád. Prostě je to naše jednička a já jsem rád za každý zápas.

Je o vás známo, že si hodně přejete a jste velcí kamarádi...

Určitě. Myslím si, že s Frodem máme velice výborný až kamarádský vztah. Přejeme si. Hned mi po zápase psal, že gratuluje (úsměv). Takže za mě letos parťák super.

Jak rychlé to povolání bylo. Kdy ses dozvěděl, že dnes půjdeš do brány?

Tak nějak jsem to už včera tušil a připravoval jsem se, že tam je varianta, že půjdu do brány. A stoprocentně jsem se to dozvěděl dnes na konci rozbruslení.

Jaké to pro gólmana je, že třeba do poslední chvíle čeká, jestli půjde nebo nepůjde?

Mně to nějak úplně nevadí. Já jsem s tím nějak trošičku i počítal, takže jsem se na to i připravil. Ale i kdyby mi řekli tady v Litvínově na rozbruslení “běž do brány”, tak se s tím nějak poperu a budu šťastný, že tam budu (úsměv).

Děkuji za rozhovor.

Související články