HC Energie Karlovy Vary

Beránek se vrátil dvěma góly. Přesně tohle jsme potřebovali, raduje se

V západočeském derby vyfasoval stopku na dva zápasy a do toho Podkrušnohorského se vrátil ve velkém stylu. Útočník Ondřej Beránek si v utkání s Litvínovem připsal dva góly a několik šancí i bloků. Spolu se svými spoluhráči a Vladislavem Habalem v brance vybojovali v Litvínově cenné body a první vítězství v novém roce.

Ondro, návrat do sestavy po dvou zápasech, dva góly, výhra nad Litvínovem. Co víc si přát?

Přesně tohle jsme potřebovali (úsměv). Utekl nám zápas s Libercem. Tam byly jasné tři body. Chtěli jsme navázat na ty dvě výhry, co jsme udělali. Jsme rádi, že se to povedlo, a hlavně, že jsme to dobojovali. Minule jsme taky vedli 3:0 a najednou jsme přestali hrát a úplně jsme to zkazili, takže dneska jsme to dotáhli do vítězného konce a moc si toho vážíme.

Úvod zápasu vám vyšel parádně. Po osmi minutách jste vedli 3:0. Bylo v plánu vletět na soupeře takhle?

Myslím si, že vždycky je dobré na soupeře vletět (úsměv). Ale přiklonilo se k nám i trochu štěstí, prostě se nám tam puk odrazil a ty góly jsme dali, a to bylo důležité.

Neměli jste po gólu na 3:1 trošku v hlavách, co se stalo minule?

Samozřejmě jsme o tom věděli a říkali jsme si s klukama v kabině, že prostě musíme hrát pořád stejně a nesmíme si dovolit vůbec vypnout a musíme pokračovat v té hře. Naštěstí jsme to zvládli (úsměv).

Litvínov měl ve druhé třetině velký tlak, nejen v ní Vás ale podržel brankář Vláďa Habal...

Vláďovi patří velký dík, že nastoupil po dlouhé pauze a chytal výborně (úsměv). Musíme si takhle pomáhat. My pomůžeme jemu a on zase nám.

Vrátil ses do sestavy po dvou zápasech. Jak ses cítil na ledě?

Vždy, když nejsi v zápasovém tempu, je těžké se do toho dostat, ale dopadlo to asi dobře (smích).

Jak jsi prožíval ta dvě utkání, kdy jsi nemohl hrát?

Stalo se mi to poprvé a nic příjemného to samozřejmě není, když se musíš jenom koukat, buď z hlediště nebo v televizi, takže je to těžké. .

Děkuji za rozhovor.

Související články