HC Energie Karlovy Vary

Čtyřbodový Jiskra po derby: Každý hráč nechal na ledě všechno!

Čtyřmi body řídil kanonádu svého mužstva v podkrušnohorském derby. To poprvé v sezóně vyhrála Energie a získala důležité tři body. A právě plného bodového zisku si karlovarský útočník Vít Jiskra cení více, než svého rekordního bodového zápisu.

Vítku, gratuluji k vítězství. Jak hodnotíte utkání?
Hodnotím ho skvěle. Myslím si, že jsme podali perfektní týmový výkon od první do poslední minuty. Každý hráč dnes na ledě nechal všechno. Bereme tři body a to je nejdůležitější.

Co říkáte na výkon brankáře Habala, který předvedl několik skvělých zákroků…
Haby dlouho nechytal a to, co dneska předvedl, bylo neskutečné. Velmi nás podržel. Měl tam výborné zákroky a my mu moc děkujeme.

Kde hledat klíčový okamžik celého zápasu?
Já si myslím, že to byl náš výborný vstup, kdy se nám podařilo vstřelit tři branky. Pak jsme sice jednou inkasovali, ale náš tým se z toho nezhroutil. Vydrželi jsme hrát naší hru, poctivě dozadu. A k tomu výborné zákroky Vládi Habala nás udržely ve hře.

V utkání jste si připsal čtyři kanadské body, je to vaše dosavadní maximum?
Asi nejde říct nic jiného, než že jsem spokojen (úsměv). Čtyři body jsou super, ale hlavní jsou ty tři do týmové tabulky. Zážitek je to velký, ještě se mi to nestalo. Vděčím za to ale svým spoluhráčům. Hrál jsem dneska levé křídlo, které normálně nehraju. Oba kluci jsou ostřílení nároďákem a hrálo se mi s nimi parádně.

Vašemu prvnímu gólu předcházela zajímavá historka...
Šli jsme na přesilovku. Šel jsem za Mercíkem (kustod David Merc - pozn. redakce) a říkám mu 'dej mi prosím novou hokejku a koukej, ta bude gólová' (smích).

Jak byste popsal obě dvě ty gólové situace?
To první bylo z přesilovky. Tomáš Rachůnek mě tam výborně našel na středu. Já si ten puk nějak přikopl, vystřelil a propadlo to tam. Druhý gól zase vystřelil Jirka Černoch, ke mně se ten puk odrazil a já do něj pouze plácl. Takové šťastné góly, ale jsem za ně moc rád.

Kolik bude Vladislava Habala takový výkon v kabině stát?
Já myslím, že nic. Protože nulu neudržel, góla dostal. Takže tam asi nebude žádná pokutka.

A kolik budou stát vás ty čtyři body?
Já doufám, že nic. Uvidíme, jestli mi to někdo spočítá (smích).

Když dal Litvínov na 1:3, neměli jste trochu v hlavách ten předchozí zápas, který jste tu ztratili?
Určitě jsme to v těch hlavách trochu měli. Protože ten první zápas tady jsme také vedli 3:0 a pak si to nechali trestuhodně utéct. Takže to někde vzadu v hlavách určitě bylo, ale nikdo si to nepřipouštěl. Ani v šatně o přestávce jsme se o tom nebavili, takovéhle věci se nepřipomínají. Soustředili jsme se pouze na svou hru a myslím, že jsme to dnes zvládli výborně.

Oba vaše góly dělilo devětadvacet vteřin, už jste to někdy zažil?
To jsem ještě nezažil a tak trochu se mi to tu vrátilo. Protože v tom prvním utkání tady jsem dostal dva góly během dvaceti vteřin v jednom střídání. Takže se mi to takhle trochu vrátilo a zafungovala karma. Nechci ji ale urazit (úsměv).

Děkuji za rozhovor.

Související články