HC Energie Karlovy Vary

První bitva nového roku, Energie míří k derby do Litvínova

Starý rok je minulostí, hokejová extraliga ale pokračuje i v roce 2024. Hokejisté karlovarské Energie vyrazí už ve středu 3. ledna do Litvínova, kde je čeká třetí letošní Podkrušnohorské derby. Dokáží poprvé v sezoně vyzrát na černožlutého soka? Zápas začíná ve středu v 17:30.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

O soupeři

Litvínov po skvělém startu a následné horší sérii, zdá se, znovu našel ztracenou pohodu. Severočeši vyhráli poslední tři utkání roku 2023 a pohodlně drží pozici v elitní čtyřce zajišťující přímý postup do čtvrtfinále. Chemici porazili Liberec, Hradec i Boleslav a ve zmíněných třech duelech vstřelili 17 branek.

Produktivitě Litvínova vládne bratrské dvojice Ondřej a David Kaše, prvně zmíněný je navíc se 14 brankami nejlepším střelcem týmu. Černožlutí se mohou spolehnout i na své brankáře, Šimon Zajíček i Matej Tomek se mohou chlubit čísly nad 91%.

V první den nového roku pak vedení klubu oznámilo nové smlouvy s obránci Kristapsem Zilem a Kevinem Czuczmanem, pokračovat na severu Čech bude i útočník Nicolas Hlava.

Z kabiny Energie

Energetici měli závěr roku 2023 ve vlnách. Po výhrách nad Kometou a Plzní následovaly prohry s Mladou Boleslaví a Libercem. Zejména domácí ztráta s Tygry musí svěřence trenéra Davida Bruka hodně mrzet. Karlovaráci po polovině utkání vedli 2:0 a měli řadu dalších šancí, soupeře přehrávali. Jenže hosté dokázali duel otočit a v KV Areně zvítězit. Vrátit se na vítěznou vlnu tak energetici budou chtít v Litvínově.

„Náš soupeř prokazuje stabilní výkonnost na svém hřišti, kde se prezentuje agresivním způsobem hry. Ve svém středu má spoustu ofenzivních hráčů. My půjdeme do utkání s odhodláním a úsilím vzít si zpět nešťastně ztracené body z posledního domácího zápasu s Libercem,“ říká o nejbližším utkání Václav Eismann.

Do sestavy Energie se po nemoci již vrátili Tomáš Rachůnek a po zranění i kapitán Jiří Černoch. Ten naskočil proti Liberci jen tři dny po operaci v obličejové části a získal si tak respekt karlovarských fanoušků. Po vypršení dvouzápasového distancu naskočí reprezentační útočník Ondřej Beránek.

I nadále ale trenérskému štábu chybí zranění beci Dlapa, Havlín a Mikyska, stejně jako útočník Lukas Zetterberg.

Související články