HC Energie Karlovy Vary

Hladonik: Ohromná škoda, měli jsme to skvěle rozehrané

V první třetině poslal svůj tým do vedení, když pohotově dorazil střelu spoluhráče Havlína, jenž se k němu odrazila od tyčky, do poloprázdné branky. Bojoval, bruslil, přesto nakonec nebyl s výsledkem zápasu spokojen. Řeč je o Janu Hladonikovi, který se střelecky prosadil ve druhém utkání v řadě.

Honzo, utkání jste ztratili ve třetí třetině, jak moc to mrzí?
Je to strašná škoda, ohromná. Utkání jsme měli přitom výborně rozehrané. Vedli jsme po dvou třetinách jedna nula a nebyli horším mužstvem. Do třetí třetiny jsme chtěli vstoupit aktivně a nehrát jen zanďoura, což by byla smrt. Bohužel jsme inkasovali ve vlastní přesilovce. Soupeř se tím dostal na koně a vstřelil následně ještě jednu šťastnou branku. V závěru jsme se snažili, ale už nenašli sílu to zvrátit.

První třetinu jste vyhráli i přesto, že jste na branku Dynama vystřelili jen třikrát…
Cílem bylo přestát první třetinu bez inkasované branky. Jednak jsme věděli, že Dynamo mívá dobré vstupy do zápasů a druhak se nám na začátku soutěže první třetiny nedařily. Proto jsme se snažili hlavně zodpovědně bránit. Bohužel, nakonec body nemáme, což nás ohromně mrzí.

Do utkání nenastoupil kapitán Vondráček. Jak moc byla jeho absence na ledě znát?
Takový hráč chybí vždycky. Rozpadl se nám čtvrtý útok, chyběl ale hlavně v oslabení, kde je naším klíčovým hráčem. Máme tady ale mladé kluky, kteří se perou o šanci a myslím, že ho zastoupili znamenitě.

Před závěrečnou power-play jste si brali ještě oddechový čas. Co bylo cílem tam sehrát?
My jsme tam měli ještě navíc přesilovku. Řekli jsme si víceméně jen rozestavení. Cíl byl jasný, pokusit se vyrovnat. Dát nějaký hnusný gól, klidně z dorážky, ale prostě to tam dotlačit. Bohužel, už nám chyběly k vyrovnání síly. Soupeř nám tam několik střel výborně zblokoval.

Utkání jste ztratili v poslední třetině. Může to mít vliv na vaší psychiku do dalších utkání?
Teď, bezprostředně po zápase jsme toho samozřejmě plní a to zklamání je obrovské. Nesmíme ale věšet hlavy. Stalo se a jedeme dál. V pátek máme další těžký zápas v Třinci. Nezbývá nám, než se na něj dobře připravit a vybojovat nějaké body tam.

Do Energie jste přišel právě z Třince. Bude pro vás páteční utkání něčím speciální?
Specifické to pro mě bude hlavně proto, že už na stadiony mohou diváci, mezi kterými budu mít hodně známých. Ale jakmile padne první vhazování, všechno půjde stranou a budu zápas vnímat jako každý jiný.

Děkuji za rozhovor.

Související články