HC Energie Karlovy Vary

Jan Bednář zůstává za mořem, posílil kanadský celek Acadie-Bathurst Titan

Karlovarský brankář Jan Bednář už další starty v dresu Energie v této sezoně nepřidá. Talentovaný mladík po skončení juniorského světového šampionátu nenabral směr Česko, ale zůstal v Kanadě. Z dějiště Mistrovství světa do 20 let v Edmontonu se totiž přesunul do kanadského celku Acadie-Bathurst Titan.

O tom, že Bednář již zůstane v zámoří, se definitivně rozhodlo v posledních dnech. Karlovarský talent, který byl v říjnu draftován ve 4. kole i do slavné NHL, kde si ho při výběru talentů vybral Detroit, tak sezonu dohraje v kanadské juniorské soutěži Quebec Major Junior Hockey League, ve které bude hájit barvy celku Acadie-Bathurst Titan. Soutěž by se po přerušení na konci listopadu měla znovu rozeběhnout 22. ledna a chybět by u toho neměl ani karlovarský brankář.

Osmnáctiletý mladík tak již nepřidá další starty v karlovarském dresu. V letošní sezoně Bednář nastoupil do pěti utkání v nejvyšší soutěži, ve kterých pomohl Energii ke třem vítězstvím.

V dresu A-týmu debutoval Bednář již v pouhých 16 letech na ledě Třince, mužstvu vydatně pomohl i během následujících bojů v sezoně 2018-19, ve kterých se Karlovy Vary za jeho vydatné pomoci vyhnuly ošidné baráži. Bednář také patří ke stálým členům mládežnických reprezentačních týmů, kde nasbíral čtyři desítky startů a zúčastnil se Mistrovství světa do 18 i 20 let.

Following his time at the #WorldJuniors, goaltender Jan Bednar has arrived in Bathurst! Après son passage au #MondialJunior, le gardien de but Jan Bednar est arrivé à Bathurst!

Zveřejnil(a) Acadie-Bathurst Titan dne Pondělí 4. ledna 2021