HC Energie Karlovy Vary

Jiří Kulich: Těžké utkání. Za tři body by to ale bylo lepší

Karlovy Vary odehrály třetí ze čtyř venkovních utkání v řadě a podruhé se jim podařilo bojovat. Bod z ledu třineckých Ocelářů je velmi cenný a dlouhá cesta domů tak byla podstatně příjemnější. Energetici dotahovali dvoubrankovou ztrátu a podařilo se jim vyrovnat, vše načal vypracovanou, ale i trochu šťastnou brankou mladík Jiří Kulich.

Energetici sice prohrávali, ale opět se jim podařilo vrátit do zápasu a málem ho i celý otočit. Kontaktní branku v polovině zápasu vstřelil mladý útočník Jiří Kulich. "Ondra Beránek to super vyhodil z pásma a já jsem to nějak protečoval. Jeli jsme dva na jednoho s Jirkou Průžkem, bek si lehl, tak jsem chtěl počkat a dát mu to do prázdné, ale gólman si to nějak srazil," okomentoval mladý forward svou třetí branku v sezoně.

Nikdo nečekal, že souboj s Třincem bude lehký a odehraje se v tréninkovém tempu. Ačkoliv se energetici dlouho a poctivě připravovali, pořád to nebylo to nejlepší, co dokážou předvést. "Hrálo se nahoru-dolů, bylo to hodně těžké utkání. Chyběla nám hlavně produktivita v přesilovkách, tam musíme dávat góly. Nevyšlo to, máme s tím problém a na tom musíme zapracovat," hodnotil Kulich trochu smutně hlavní problém karlovarských hokejistů, se kterým se potýkají už delší dobu.

Početní výhody se sice nedařily, i tak se ale Karlovarským podařilo utkání vyrovnat. Krátce po druhé brance byla veliká šance na to celé utkání otočit a to právě díky přesilové hře. Dal se tam zápas zlomit? "Určitě. Ne dal, ale tam se určitě měl zlomit. Měli jsme problém dostat se do pásma, tam to ale velmi dobře bránili," dodává Kulich sklesle na téma přesilových her. I v tomto zápase se energetici museli obejít bez dvojice útočníků. Jeden se vrátí v neděli, druhý bude ještě chvíli chybět. "Jirka Černoch i Tomáš Vondráček jsou lídři, takže nám chybí opravdu hodně," komentuje Kulich situaci ohledně chybějících spoluhráčů. S kapitánem Vondráčkem se ale potká na ledě již v Mladé Boleslavi.

Karlovarští zápasem ve Třinci odehráli již třetí část venkovní série. Poslední zápas před návratem do KV Areny je čeká v neděli na ledě Mladé Boleslavi. Na kontě zatím mají jednu výhru, prohru a nyní bod z ledu mistra. "Není to špatné, ale lepší by to bylo za tři body," uzavírá zcela upřímně mladý útočník.

Související články