HC Energie Karlovy Vary

Venkovní série pokračuje, Energie jede na led mistra

Venkovní série pro Energii pokračuje na ledě nejvzdálenějšího soupeře, úřadujícího mistra z Třince. Energetici budou chtít hrát hlavně z poctivé a obětavé defenzivy, proti nejofenzivnějšímu týmu ligy bude velmi potřeba. Utkání startuje v pátek v 17 hodin.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos

Z tábora domácích

Jako prakticky každý rok je i letos Třinec jedním z největších aspirantů na zisk poháru. Našlápnuto k tomu má opět velmi dobře, od začátku se drží na čele tabulky a předvádí poměrně konzistentní výkony. Oceláři zatím bodovali ve všech zápasech kromě jednoho, ve druhém kole prohráli na ledě Plzně. Od té doby brali v každém duelu alespoň jeden bod. V posledním zápase je čekal severočeský Liberec, repríza loňského finále dopadla zcela jasně pro Slezany. Třinečtí sice v zápase prohrávali, pěti brankami ale stav otočili a nakonec zvítězili zcela jasně 7:2.

Oceláři se mohou opřít o vyrovnanou a kvalitní brankářskou dvojici Kacetl - Mazanec. Více prostoru v dosavadní části sezony zatím dostal druhý jmenovaný a opírá se o úspěšnost 92,12 %, což není rozhodně málo.

Spokojenost může panovat i s výkony několika hráčů v poli. V obraně odvádí poctivou práci Tomáš Kundrátek a David Musil, kteří s jednadvaceti, respektive dvaceti body vládnou statistice Radegast indexu. V útoku pak odvádí kvalitní práci, ostatně jako vždy, Martin Růžička (6+5), který vede kanadské bodování celé extraligy. Stejně bodů, jen jinak rozložené, má slovenský forward Tomáš Marcinko (5+6). Sedm kanadských bodů posbíral i Andrej Nestrašil, největší letní posila Ocelářů.

Vzájemné souboje

Musíme si přiznat, že Energie je velmi oblíbeným soupeřem třineckých Ocelářů. Od roku 2016 totiž Karlovy Vary porazily Třinec pouze dvakrát, zbylých patnáct zápasů putovalo na stranu Slezanů a to je pro Západočechy velmi nelichotivá bilance. Nicméně na ledě extraligového favorita v posledních třech letech vždy alespoň v jednom zápase bodovali.

Z tábora Energie

Energii se vstup do letošní sezony poměrně vydařil i díky povedeným individuálním výkonům několika hráčů. Někteří z nich ale budou pořád chybět, zraněný Jiří Černoch a také kapitán Tomáš Vondráček. Ten si odpykává disciplinární trest za konflikt ve Zlíně. Aktuálně jsou energetici v polovině čtyřzápasové venkovní série. Ve Zlíně se jim podařilo vyhrát poměrně jednoznačně, Pardubicím podlehli po obratu ve třetí třetině. Teď přijdou dva ještě těžší duely. Nejprve na ledě Třince, poté v Mladé Boleslavi, tedy souboje s aktuálně druhým a prvním celkem tabulky.

Z hlediska bodování musíme zmínit Jakuba Fleka, který vede karlovarskou tabulku se 7 body, na záda mu se 6 body dýchají kapitán Tomáš Vondráček, Tomáš Rachůnek a Martin Kohout. Nutno zmínit také dvě branky a jednu asistence mladého Jiřího Kulicha, který svými výkony splácí trenérovi důvěru.

O utkání s Tomášem Mariškou

Co si o pátečním soupeři myslí asistent trenéra Tomáš Mariška? "Třinec hraje ve velké formě, ve velké pohodě, má obrovskou kvalitu, je to jeden z hlavních kandidátů na nejvyšší příčky. Čeká nás určitě těžké utkání s hodně kvalitním soupeřem." Je ale důležité ohlédnout se zpět za posledním utkáním a vzít si z něj to důležité. "Na druhou stranu, dokázali jsme si teď v Pardubicích, že dokážeme proti takovým týmům hrát a bude důležité, jak moc budeme obětaví, ochotní hrát do obrany a jak budeme produktivní. Věřím, že si nějaké šance dokážeme vytvořit a pokud se nám podaří něco proměnit a budeme hrát zodpovědně, tak se i na horkém ledě v Třinci budeme rvát o body."

Související články