HC Energie Karlovy Vary

Další prohra o gól? O to více to mrzí, říká Beránek

Pokud energetici letos prohráli, pak to pokaždé bylo jen o gól. Tuhle statistiku potvrdili Karlovarští také v Třinci, kde s tamními Oceláři padli v prodloužení. Také o tom v rozhovoru mluví střelec druhé branky Ondřej Beránek, jenž na druhou stranu bere cenný bod z horkého ledu posledního mistra.

Ondro, co rozhodlo utkání proti Třinci?
Měli jsme pět přesilových her a kdybychom aspoň jednu využili, bylo by to o něčem jiném. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, Třinec měl také dost přesilovek a pokaždé hrozil. Pak rozhodla jedna chyba v prodloužení, po které padl gól.

Jak těžké utkání to bylo? Museli jste dotahovat dvoubrankový náskok soupeře…
Pokud se nemýlím, tak asi pět zápasů jsme prohráli o gól. O to to mrzí víc, protože pořád saháme po těch bodech. Bohužel, zase nám to uteklo.

Na začátku třetí třetiny vás domácí dlouho drželi v pásmu, jak jste viděl pasáž před vaším gólem?
Přesně tak, nastoupili jsme do třetí třetiny špatně. Třinec nás tam asi na pět minut zavřel a vůbec nám nešel ten hokej, který jsme chtěli hrát. Potom jsme ale srovnali na 2:2 a už jsme zase tahali za ten lepší konec.

Na vyrovnávací brance jste měl zásluhu vy…
Obránci to odskočilo, já si to sklepl a jel jsem sám.

Obě branky padly z téměř totožných situací, kdy zaváhali třinečtí obránci. Nechtělo to na ně zatlačit ještě trochu více?
Ano, my jsme si říkali i v kabině, že musíme tlačit na ty beky. To jsme udělali a byly z toho dva góly. Mohlo toho padnout víc, ale také Třinec měl hodně šancí. Bod odtud je dobrý.

Související články