HC Energie Karlovy Vary

Juniorka zahájila letní přípravu. Zpátky jsem se těšil, říká Eismann

Období omezeného sportování je u konce, a tak se karlovarské mládežnické týmy dávají znovu dohromady v rámci letní přípravy. Jako první rozjeli tréninky na suchu junioři, kteří na úvod přípravy absolvovali běhy.

Po dlouhém čekání se rozvolnění sportovních opatření dočkali i mladí energetici, kteří tuto skutečnost využili hned první možný den. I přes náročnost disciplín bylo ale vidět pozitivní energii na obou stranách. „Jsem rád, že jsme s kluky zase pohromadě. Musíme teď co nejvíce makat. Podle individuálních plánů jsme trénovali už předtím. Teď jsme měli tři týdny volno, při kterém jsem se snažil udržovat. Myslím si, že to bude dobré,“ říká mladík Petr Zolnaj. „Letní přípravu moc nemusím, je to dřina, v sezoně se ta práce ale ukáže,“ dodává.

Náročnou zkouškou si ale prošli nejen hokejoví mládežníci, těžká úloha spadla do klína i trenérům. Museli totiž zajistit pro své svěřence individuální plány, díky kterým se mohli jejich hráči alespoň částečně udržovat. „Minulá nedohraná sezona je bezpochyby deficitem pro hráče. Zápasovou a kondiční praxi totiž nic nenahradí. My jsme se s nimi snažili pracovat tak, aby se připravovali individuálně. Od té chvíle co jsme se dozvěděli, že bude možné trénovat společně, jsme přizpůsobili jejich plány tak, aby se na tu společnou přípravu plynule naskočilo,“ konstatuje Václav Eismann.

„Jsme rádi za to, že můžeme zase trénovat pohromadě. Protože si myslím, že ve věku, ve kterém kluci jsou nic nenahradí společnou přípravu, jelikož ještě nemají takové zkušenosti, aby se dokázali plnohodnotně připravit sami,“ reagoval na prvním společném venkovním tréninku trenér juniorů. Složité období ale všichni zdárně zvládli a už nyní, se těší zpět do zápasového tempa, čemuž nasvědčuje i entuziasmus Václava Eismanna. „Zpátky jsem se těšil hodně. Osobně mě psychicky poznamenalo to, že ten hokej nebyl, protože ho mám rád, i adrenalin s tím spojený. Jsem tedy rád, že už nám to začíná i vzhledem k další sezoně, která nás čeká.“

Fotogalerie