HC Energie Karlovy Vary

K předposlední prověrce přijede Norimberk

Ještě před čtvrteční generálkou v Litvínově sehrají energetici jedno přátelské utkání na svém ledě. V úterý dorazí do KV arény německý tým z Norimberku. Svěřenci trenéra Pešouta tak změří síly s celkem hrajícím DEL ligu. Utkání začíná v 17:30.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Tipsport
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Norimberk, celým názvem Nürnberg Ice Tigers, je německý klub ledního hokeje, který sídlí v bavorském městě Norimberk. Založen byl v roce 1980 pod názvem EHC 80 Nürnberg. Svůj současný název nese od roku 2009. Od sezóny 1994/95 působí v Deutsche Eishockey Lize, německé nejvyšší soutěži ledního hokeje. Klubové barvy jsou červená a modrá.

Již pětadvacet let působí Norimberk v nejvyšší soutěži, na svůj historický titul ale stále čeká. Doposud se bavorský klub pyšní dvěma stříbrnými medailemi a třemi bronzy. Finále DEL si zahráli v sezónách 1998/1999 a 2006/2007, pokaždé se ale museli sklonit před svým soupeřem. Minulá sezóna se v Německu nedohrála. Z důvodu epidemie koronaviru se odehrála pouze základní část. V kádru Norimberku aktuálně nepůsobí žádný český hokejista. Kdo bude v úterý úspěšnější? Německá DEL, nebo česká Tipsport extraliga?

Z domácího tábora

Energetici mají za sebou úspěšný jihomoravský trip na kterém, kromě dvou utkání hraných se slovenskými soupeři, také kvalitně potrénovali a stmelili kolektiv. Výjezd splnil účel, což potvrdili oba trenéři. Jejich svěřence čekají už pouze dvě přípravná klání. V úterý doma s Norimberkem a ve čtvrtek pak na ledě Litvínova.

S jakým cílem nastoupí energetici do zápasu s Norimberkem? ,,Chtěli bychom jednoznačně navázat na předchozí dvě utkání s kvalitními slovenskými soupeři. A to jak výsledkově, tak herně. Odehrajeme poslední přátelák před našimi fanoušky. Takže se chceme představit v co nejsilnější sestavě a prezentovat se hrou, kterou chceme přenést do soutěže," odtajnil asistent Mariška taktiku a plán do úterního duelu.

Podmínky vstupu na utkání

Na utkání je povolen vstup fanouškům, kteří se prokáží:
• negativním RT-PCR testem ne starším než 7 dní
• negativním POC (antigenním) testem ne starším než 72 hodin
• certifikátem prokazujícím dokončené očkování, tj. nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování
• laboratorním potvrzením o prodělané nemoci COVID-19, kdy od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní

Pozor, od 1.7. již pro vstup na sportovní utkání nestačí čestné prohlášení o provedeném testování v práci či ve škole.

Na utkání mohou být přítomné pouze osoby, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19. Po vstupu do KV Areny je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem třídy FFP2/KN95.

Výjimku z výše uvedených pravidel mají děti mladší 6 let.

Sledujte prosím pozorně i nadále průběžně náš web a sociální sítě s ohledem na možnou změnu aktuálních vládních opatření týkajících se vstupu na sportovní utkání.

Související články