HC Energie Karlovy Vary

Kapitán Adámek: Každý tam nechal maximum, nemáme se za co stydět

Vyrovnání série se nepodařilo. Svěřenci Václava Eismanna po čtyřech čtvrtfinálových duelech končí, Liberec dokázal zvítězit po nájezdech. „Odcházíme ze čtvrtfinálové série poraženi. Na druhou stranu všichni viděli, že hráči mohou arénu opustit ne na kolenou, ne s hlavou v dlaních, ale se vzpřímeným pohledem. Už včera jsem jim říkal, že jsem na ně hrdý. To platí i dnes,“ tak zní slova trenéra karlovarské juniorky po závěrečném utkání.

HLAVNÍ TRENÉR – VÁCLAV EISMANN

Pane trenére, máte za sebou čtvrtý zápas čtvrtfinále. Bohužel se vám nepodařilo tu sérii protáhnout do rozhodujícího pátého duelu. Jak moc vás to mrzí?
Vrátil bych se ke včerejším slovům Jirky Kulicha, který včera na stejném místě říkal, že lidé chtějí show. Myslím si, že dnes náš tým tu show doopravdy nabídl. Samozřejmě společně se soupeřem. Mrzí to. Odcházíme ze čtvrtfinálové série poraženi. Na druhou stranu všichni viděli, že hráči mohou arénu opustit ne na kolenou, ne s hlavou v dlaních, ale se vzpřímeným pohledem. Už včera jsem jim říkal, že jsem na ně hrdý. To platí i dnes.

Utkání bylo podobně jako v sobotu velice vyrovnané. Navíc se hrálo prodloužení a nájezdy. Jak náročné to pro kluky bylo, v takto intenzivním režimu?
Když se podíváme na soupisku soupeře, tak je tam spousta hráčů, kteří jsou fyzicky a parametrálně velice vybavení. Mají zkušenosti se seniorským hokejem. Jen to, že měl soupeř v sestavě devět hráčů dorazového ročníku 2002 jsme museli něčím nahradit. Což jsme udělali pohybem, konceptem a obrovským odhodláním. Mužstvo si zaslouží velký kredit, byť jsou teď hráči v šatně smutní. Byly to zápasy, na které nám zůstanou skvělé vzpomínky. Je samozřejmě škoda, že tenhle tým dnes skončil sezonu. Jak už jsem ale říkal, končí se zdviženou hlavou.

Co byste na týmu nejvíce vyzdvihl?
Asi to, jak tím celé mužstvo žilo. Jak to hráče bavilo. Ne vždycky se v životě vyhrává. Ale tohle byl moment, který jim zůstane ještě dlouho v paměti. Každému z nich bych přál, aby v budoucnu stál v takovéto sérii na té druhé straně vítězů.

KAPITÁN A ÚTOČNÍK – LUKÁŠ ADÁMEK

Lukáši, jako kapitán jste dovedl svůj tým až do čtvrtého utkání čtvrtfinále proti Liberci. Jak moc mrzí, že jste tu sérii nedokázali protáhnout až do pátého zápasu?
Mrzí to hodně. Tenhle tým měl na víc, než čtvrtfinále. Což dokážu tvrdit. Za každého hráče bych dal ruku do ohně, dali jsme do toho všechno.

Byl to vyrovnaný duel. Hráli jste prodloužení, nájezdy. Jak náročné to pro vás bylo?
Náročné to určitě bylo, soupeř měl ale to samé. Štěstí se přiklonilo na jejich stranu.

Co byste na týmu vyzdvihl?
Určitě bojovnost a charakter všech hráčů. Každý tam nechal maximum. Nemáme se za co stydět.

Související články