HC Energie Karlovy Vary

Klíč k vítězství? Trpělivost a týmová hra, říká Michal Plutnar

Velmi těžké utkání s těsným, byť šťastným výsledkem pro Energii. Série šesti výher pokračuje i po náročném duelu na ledě Mladé Boleslavi. Jedinou branku zápasu vstřelil obránce Michal Plutnar, pro něhož to byl třetí zásah v ročníku. Pro zajímavost, karlovarský bek se i potřetí prosadil v početní výhodě.

Michale, šesté výhře v řadě předcházel hodně nervózní výkon, ze začátku odskakovaly puky na obou stranách...
Tak jde o hodně. V tabulce to před zápasem bylo o čtyři body, oba týmy věděly, do čeho jdou, jak je ten zápas důležitý. Nervozita ze začátku byla, ale jsem rád, že jsme to takto vybojovali a vezeme tři body.

Byl zápas hlavně o trpělivosti, počkat si na šanci, která nakonec přišla v přesilové hře?
Ano. My jsme rádi, když dostaneme takovou šanci v přesilovce, že ji využijeme.

Předchozí zápasy jste většinou vyhrávali větším rozdílem, tentokráte to však bylo dlouho 0:0, jak se vám hraje s takovým skóre?
Věděli jsme, jak to bylo s body, říkali jsme si, že to je zápas o šest bodů. Byli jsme trpěliví, podali parádní týmový výkon a jsme za tři body rádi.

Pro Energii to je již šestá výhra v řadě, co tomu říkáte?
Tak určitě je to obrovská úleva, že jsme vyhráli, šestý zápas v řadě je parádní. Proti Mladé Boleslavi to bylo ubojované a takto musíme do každého zápasu.

Vítězná série je obdivuhodná, přesto je potřeba pracovat dál...
Samozřejmě. Víme, že nejsme favorité, že do toho musíme každý den jít na 120 %, pracovat v tréninku a věřit, že budeme mít nakloněné štěstí a zápasy nám budou vycházet.

Vy jste zaznamenal třetí gól v sezoně a zároveň třetí v přesilové hře. Nepovažujete se za specialistu na početní výhody?
Ne, vždycky je to práce celé pětky, prostě vždy jsem tam zůstal já, že na mě vyšla poslední nahrávka, tak jsem jen vystřelil a padlo to tam. Měl jsem to otevřené, nikdo tam při přesilovce pět na tři nebyl, toho bychom měli využívat. Tentokrát to vyšlo na mě, ale je to zásluha celé pětky.

V Boleslavi proběhla změna trenéra, přišel Miloslav Hořava, který loni trénoval Kladno a hned aplikoval na hru Bruslařů svůj rukopis. Dá se to nějak srovnat právě s Rytíři?
Boleslav má jiné hráče, jiný tým, ale je to určitě nepříjemné. Byl tam obrovský tlak, nahazovali puky a šli po nás ve dvou. Poradili jsme si s tím dobře, párkrát jsme to tam teda nevyndali, ale vždy nás buď podržel Novas (Filip Novotný, pozn. redakce), nebo jsme to tam vyklekali a vyházeli. Byla to práce celého týmu a tak musíme hrát.

Související články

Preview k zápasu | po 29.10.2018

Venkovní čtyřboj započne ve městě automobilů