HC Energie Karlovy Vary

Klub ocenil bývalé dlouholeté vedoucí mládeže

Vedení HC Energie se rozhodlo ocenit bývalé vedoucí týmu mládežnických družstev. Na památku dostalo celkem pět dlouholetých vedoucích skleněný puk a permanentní vstupenku na extraligovou sezonu.

Pětici dlouholetých vedoucích týmů odměnilo vedení klubu za jejich věrnost a dobrovolnou práci ve prospěch mládežnických družstev. Upomínkové předměty věnovali za vedení klubu šéftrenér mládeže Jiří Ryžuk a manažer mládežnického úseku Bronislav Píša.

„Vrcholový sport, který začíná u mládeže, vždy potřeboval pomoc dobrovolných pomocníků, vedoucích, trenérů. V podstatě historie našeho sportu je na tom postavené. Zaplať pánbůh, že tito lidé, i přes své časové zatížení v práci a osobním životě, jsou ochotni věnovat svůj čas pomoci klubu, dětem a hráčům, aby se mohli rozvíjet a věnovat se tomu sportu. Klub si nesmírně váží zejména toho času, který se nedá vyčíslit penězi, který tu trávili tito vedoucí,“ říká Bronislav Píša.

Společný přípitek vedoucích týmu a zástupců klubu

„Drobným dárkem v podobě skleněného puku a permanentní vstupenky na novou sezonu jsme se chtěli odvdědčit za práci, kterou vykonávali několik let. Nejdéle je tu Mára Motl, který pro klub pracoval nepřetržitě deset sezon. S Jirkou Ryžukem jsme se rozhodli, že tyto lidi chceme do budoucna odměňovat, prokázat jim jakousi čest tím, že jim dáme dárek a zveřejníme jejich jména na webových stránkách, aby veřejnost věděla, že bez těchto lidí nelze sport provozovat. Samozřejmě, klub má profesionální trenéry, zázemí a přístup, ale tito lidé jsou stále zapotřebí,“ doplňuje manažer mládeže Píša.

Ocenění vedoucí

Marek Motl (2008 - 2018)
Pavel Polák (2010 - 2018)
Jiří Janata ml. (2010 - 2018)
Jiří Halberštát (2014 - 2018)
Jiří Janata st. (2015 - 2018)

Marek Motl byl nejdéle sloužícím vedoucím u mládeže, jeho "kariéra" trvala deset let