HC Energie Karlovy Vary

Kulich, Rymon a Hamrla míří na Mistrovství světa do 18 let!

O co kratší pro ně byla sezona vinou ukončení mládežnických soutěží na klubové scéně, o to více si ji tři karlovarští mladíci protáhnou na mezinárodním ledě. Brankář Patrik Hamrla a útočníci Jiří Kulich a Dominik Rymon totiž figurují na širší soupisce pro Mistrovství světa do 18 let!

Reprezentační výběr do 18 let odletí do dějiště Mistrovství světa v pondělí 19. dubna se třemi brankáři, osmi obránci a šestnácti útočníky. Trenéři tak berou do Spojených států o dva hráče více, než nakonec mohou zasáhnout do turnaje. A jedná se o logický krok, s ohledem na aktuální situaci si chtějí ponechat o něco širší kádr.

Osmnáctka má za sebou před startem šampionátu dlouhý program. Nejprve strávila čtyři týdny na kempech v Litoměřicích, od 22. března pak jsou zavřeni v bublině ve Vyškově, kde odehráli dva přípravné zápasy se Slovenskem a tři modelová utkání s českou dvacítkou.

Širší nominace na MS do 18 let

Brankáři (3):
Oliver Šatný (Mladá Boleslav), Tomáš Suchánek (Třinec), Patrik Hamrla (Karlovy Vary).

Obránci (8):
Jakub Šedivý (Liberec), David Jiříček (Plzeň), Matěj Pinkas (Hradec Králové), Jiří Ticháček (Rytíři Kladno), David Špaček (Litoměřice), Stanislav Svozil (Kometa Brno), Tomáš Hamara (Tappara Tampere, Finsko), David Moravec (Mladá Boleslav).

Útočníci (16):
Marcel Marcel (Plzeň), Jakub Brabenec (Kometa Brno), Martin Ryšavý (Vítkovice), Jiří Kulich, Dominik Rymon (oba Karlovy Vary), Šimon Slavíček (Slavia Praha), Matouš Menšík (Jihlava), Jakub Altrichter (Šumperk), Šimon Marha (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Jaroslav Chmelař (Jokerit Helsinky, Finsko), Jakub Kos (Ilves Tampere, Finsko), Petr Moravec, Lukáš Pajer, David Skuhrovec, Matyáš Šapovaliv (všichni Litoměřice), Gabriel Szturc (Mladá Boleslav).

O účast na Mistrovství světa do 18 let bojuje hned trojice mladých energetiků 🇨🇿 Jak tráví život v reprezentační bublině?

Zveřejnil(a) HC Energie Karlovy Vary dne Sobota 3. dubna 2021

Patrik Hamrla (brankář, 21.5.2003)

Sedmnáctiletý gólman přišel na západ Čech v průběhu loňského ledna z mateřského Zlína. Mladík, jehož otec kdysi chytával i za A-tým Karlových Varů, tak přišel do organizace, kde si rychle našel místo mezi karlovarskými brankáři. Extraligovou premiéru si odbyl už v 16 letech v 51. kole na ledě Vítkovic v sezoně 2019/20.

V letošním ročníku toho Hamrla vinou přerušení a následně předčasného ukončení mládežnických soutěží odchytal určitě méně, než by sám chtěl. Další zkušenosti ale sbíral v nejvyšší soutěži dospělých, kde nastoupil celkem do šesti utkání a na začátku prosince na ledě mateřského Zlína vychytal svou první extraligovou výhru. Do šesti utkání zasáhl také v Chance lize, shodně po třech zápasech odchytal v dresu Sokolova a Kadaně.

Hamrla má na svém kontě starty za reprezentační šestnáctku i sedmnáctku a v letošním roce je pravidelným účastníkem kempů o rok starší kategorie. Sedmnáctiletý gólman nechybí ani v předběžných odhadech draftu do NHL, kde si vysloužil rating C značící možné umístění od 4. kola dále.

Jiří Kulich (útočník, 14.4.2004)

Čerstvě sedmnáctiletý útočník je jednou z nejnovějších posil mládežnické akademie karlovarského klubu. K Energii se připojil v průběhu letošní sezony a rychle si našel i místo v A-týmu dospělých, ve kterém debutoval v polovině února na ledě pražské Sparty.

Stejně jako Hamrlu, tak i Kulicha v letošní sezoně, kterou načal ještě jako hráč Chomutova, značně ovlivnilo nedohrání mládežnických soutěží. Zaujal ale v Chance lize, kde v deseti utkáních v dresu Kadaně zapsal hned tři branky. I díky těmto výkonům si vysloužil pozvánku do prvního mužstva Energie k již zmíněné premiéře na Spartě, v Tipsport extralize letos dohromady odehrál osm utkání, a to povětšinou jako člen druhé či třetí útočné formace.

Kulich je stálým členem reprezentačních výběrů mládeže. Za poslední dva roky odehrál v šestnáctce a sedmnáctce celkem 15 utkání, ve kterých zapsal 11 bodů (7+4).

Dominik Rymon (útočník, 29.5.2004)

Nejmladším z trojice nominovaných energetiků je karlovarský odchovanec Dominik Rymon. Šestnáctiletý mladík patří mezi největší karlovarské talenty posledních let. V sezoně 2018-19 ovládl klubové bodování dorostenců s 38 body, o rok později posbíral dokonce 49 bodů (24+25) a v 15 letech se dočkal premiéry i v nejvyšší soutěži juniorů. Skvěle vyšel Rymonovi i začátek letošní sezony, když v Juniorské lize akademií sbíral v průměru bod na jedno utkání.

Herní zátěž a zároveň první zkušenost s dospělým hokejem po přerušení a posléze definitivním ukončení mládežnických soutěží nabíral v prvoligovém Sokolově, kde nastupoval převážně v prvních dvou formacích. Extraligovou premiéru si odbyl stejně jako Kulich při vítězném utkání na Spartě v polovině února.

Rymon je pravidelným členem mládežnických reprezentačních týmů od 16 let, letos se dočkal i pozvánky na kemp reprezentační osmnáctky. Za národní tým doposud v různých věkových kategoriích odehrál devatenáct utkání.