HC Energie Karlovy Vary

Lukeš: Dva body jsou pro nás velmi cenné

Karlovarská Energie zvládla i druhé derby, tentokrát to Podkrušnohorské. Z Litvínova si odvezla cenné dva body po výhře v prodloužení. Velkou zásluhu na tom má brankář Štěpán Lukeš, který si připsal 36 zákroků a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem svého mužstva.

Vyhráli jste podkrušnohorské derby. Jaké prožíváte emoce?
Jsem moc rád, že jsme to tady zvládli. Zápasy s Litvínovem jsou pro mě vždycky zvláštní, jelikož tady znám plno lidí. Byla se podívat rodina a kamarádi, takže o to je to vítězství příjemnější. Věřím, že jsem je svým výkonem potěšil.

V čem byl Litvínov nebezpečný?
Byli hodně důrazní v osobních soubojích a výborně bruslili, čímž nás dostávali často pod tlak. Naštěstí z toho nedali góly.

Odvážíte si dva body, asi můžete být spokojeni? Vypadá to, že už jste v klidných vodách…
Určitě. My nebudeme nadávat za žádný bod, bereme všechno (smích). Máme teď sérii nějakých vítězství a i nálada v šatně je hned lepší. Doufám, že na to navážeme po pauze a vybojujeme si třeba ještě lepší umístění.

Jednou Vás zachránil na brankové čáře obránce Rulík. Měl jste přehled o tom, kde je vlastně kotouč?
Neměl, tam jsem jenom dělal andělíčky (smích). Doufal jsem, že je puk někde pode mnou a nebo, že to kluci nějak umlátí a naštěstí to tak dopadlo.

Odchytal jste páté utkání v řadě. Cítíte se už v potřebné pohodě a formě?
Určitě, cítím se zápas od zápasu lépe. Už s Plzní jsem se cítil velmi dobře a dnes to bylo podobné. Nebylo to ode mě už tak kostrbaté jako třeba v Olomouci. Bohužel, já když dlouho nechytám, tak je to znát. Trénink gólmanovi ostrý zápas nikdy nenahradí.

Děkuji za rozhovor.

Související články