HC Energie Karlovy Vary

Martin Rohan energetikem i v další sezoně! Pokračuje i odchovanec Jiskra

Klubový rekordman v počtu odehraných zápasů mezi obránci bude v Karlových Varech pokračovat i v příští sezoně. Jedenatřicetiletý bek Martin Rohan totiž prodloužil smlouvu s Energií do konce sezony 2022/23. Minimálně další dva roky bude pod křídly karlovarské organizace působit i odchovanec Vít Jiskra.

Odchovanec sokolovského hokeje Martin Rohan tak může rozšířit svou sbírku aktuálně 431 soutěžních startů za A-mužstvo Energie a v příští sezoně jako první z beků v karlovarské historii pokořit hranici 500 odehraných utkání v dresu s éčkem na hrudi.

,,Martin je dlouhodobě jedním z našich nejspolehlivějších obránců. Navíc patří k našim domácím hráčům a jsme rádi, že u nás bude pokračovat i v další sezoně,“ okomentoval další angažmá beka s devadesátkou na zádech hlavní trenér a sportovní manažer Martin Pešout.

Jedenatřicetiletý bek patří k defenzivním stálicím a jedné z hlavních tváří klubu posledních let. Odchovanec sokolovského hokeje působí v Karlových Varech už dvanáctou sezonu a nyní je jisté, že přidá i tu třináctou.

Rohan v letošní sezoně naskočil do 37 duelů v nichž zapsal čtyři body za stejný počet nahrávek. Od začátku ročníku nastupuje v první obranné dvojici s Michalem Plutnarem, pro karlovarské trenéry je pak i první volnou při hře v oslabení. Výtečně si vede i ve statistice zblokovaných střel soupeře, kde s 55 bloky vévodí klubovému pořadí.

Jiskra prodloužil o dva roky

Druhým z energetiků, který bude v organizaci karlovarské Energie pokračovat I v dalších letech, je talentovaný útočník Vít Jiskra. Klubový odchovanec podepsal s klubem nový víceletý kontrakt do konce sezony 2023/24, smlouva navíc obsahuje i opci na ročník 2024/25.

,,Víťovi se v letošní sezoně náramně daří v Sokolově, kde pravidelně nastupuje. Jedná se navíc o našeho odchovance a jsme rádi, že bude i nadále součástí naší organizace,“ uvedl na adresu mladého útočníka Pešout.

Jiskra v letošním ročníku naskočil do osmi extraligových duelů, naposledy hrál minulý pátek na ledě brněnské Komety, kde energetici urvali výhru 2:1 po nájezdech. Dvacetiletý forvard si ale skvěle vede při svém angažmá v Chance lize, kde hájí barvy našeho partnerského klubu v Sokolově. Ve 29 zápasech zapsal 22 bodů (11+11) a je pátým nejproduktivnějším hráčem Baníku.

Ještě podstatnější je však to, že mladý útočník dostává velký prostor na ledě. Pravidelně nastupuje v prvních dvou útočných formacích, vytěžován je na přesilovkách i v oslabeních a s průměrným icetimem 17:38 je vůbec nejvíce nasazovaným útočníkem svého týmu.