HC Energie Karlovy Vary

Minule přišel Sylvester Stallone, dnes Papež, směje se Frodl

Karlovarská jednička Dominik Frodl se s procentuální úspěšností nad 94% řadí mezi nejlepší brankáře české extraligy. V utkání proti Hradci Králové předvedl výborný výkon, který se výraznou měrou podílel na výhře energetiků. Čelil sedmatřiceti střelám a za svá záda pustil pouze dva góly. V kabině pak čekalo na karlovarské hráče překvapení v podobě Papeže.

Dominiku, máte za sebou zápas s Hradcem Králové. Ze začátku se zdálo, že utkání bude v režii domácích. Čím to podle vás bylo?
Hradec Králové má skvělý tým a ukázal to i vloni, kdy se probojoval do finále play-off. Kádr se příliš neobměnil, navíc hrají ulítaný styl hokeje a napadají. Chvilku nám trvalo, než jsme přepnuli. Navíc jsme hráli na venkovním stadionu, což je také plusový bod pro Hradec v nasazení. Zaplať pán bůh, že se nám to podařilo, ale Hradec Králové má skvělý tým a nemohli jsme čekat, že přijedeme a budeme ho přehrávat.

Vy jste byl pod velkým tlakem, ale obecně mají brankáři raději zápasy, ve kterých mají více práce, že?
To ano, ale nemyslím si, že by v zápase bylo obrovské množství šancí. Kluci hrají skvěle a hodně blokují střely, což nám zatím funguje. A že občas něco propadne je normální, takový je hokej. Musím pochválit celý tým.

Jakub Kovář říkal, že gólmani mají rádi, když je hodně střel a málo šancí, a to se v dnešním zápase splnilo…
Ano, četl jsem to. Tým Sparty je úplně někde jinde, než náš - co se týče jmen a týmy válcují. Znám to i z loňska z Pardubic, kdy to nebyla žádná procházka. Gólman stojí v bráně, míří na něj 15 až 20 střel a najednou na vás jede hráč sám, je to 0:0 a vy to musíte chytit. Což se v týmech, kdy na vás jde více střel, může ztratit. Tohle je úděl chytat za skvělým týmem.

Tomáš Havlín musel krátce po vstřelení svého gólu odstoupit ze zápasu z důvodu zasažení vysoké hole. Jak to s ním aktuálně vypadá?
Nemám tušení. Po zápase jsem šel ihned sem na rozhovor, takže nevím. Doufám, že bude v pořádku. Vím, že dostal hokejkou do obličeje a snad to nebude nic vážného.

Po zápase vás vítal v kabině Papež, to je nějaká vaše tradice?
Po vítězném utkání má náš David Merc sbírku masek a každý zápas nějakou vytáhne. Pro mě je to zatím novinka, když přijdu do šatny (smích). Minule přišel jako Sylvester Stallone a ještě předtím Mr. Bean. Jsem zvědavý, kdo přijde dál (smích).

Díky za rozhovor!

Související články