HC Energie Karlovy Vary

Místo zápisného vzdělávací seminář. Stříteský zařídil mládeži speciální trénink

Ve středu 11. 12. proběhl v útrobách KV Areny vzdělávací seminář pro profesionální trenéry HC Energie Karlovy Vary a šéftrenéry ze všech partnerských klubů v Karlovarském kraji. Hlavním tématem byla diagnostika a trénink neurovizuálního systému profesionálních sportovců. Lektorem byl pan Radovan Knap, hlavní trenér DynaOptic.
Hokej není pouze o rychlých nohách a tvrdých střelách. Důležitý je také zrak. Matěj Stříteský se svým očím věnuje v DynaOptic, která se zabývá analýzou a tréninkem pro sportovce. Proto se místo zápisného rozhodl věnovat příslušnou částku na rozvoj mládeže právě v této oblasti. „Ve středu proběhla akce, ze které mám velkou radost. Po dohodě s kluky v kabině jsem nevložil zápisné do týmové kasy, ale částku věnoval na rozvoj mládeže. Konkrétně na ukázku tréninku očí, který je v životě, nejen ve sportu, velmi důležitý. Děkuji moc šéftrenérovi mládeže a odborníkům z DynaOptic, kteří přednášku pojali ve velkém stylu,“ říká po středeční akci devětadvacetiletý obránce Energie.

Semináře se zúčastnil také pan Jiří Ryžuk. „Jsem moc rád, že se včerejšího semináře DIAGNOSTIKA A TRÉNINK NEUROVIZUÁLNÍHO SYSTÉMU PROFESIONÁLNÍCH SPORTOVCŮ zúčastnili všichni trenéři a někteří hráči A-týmu HC Energie, profesionální trenéři družstev mládeže našeho klubu, zástupci z jiných klubů Karlovarského kraje a také několik hráčů naší akademie v roli demonstrátorů,“ kvituje návštěvnost po akci šéftrenér mládeže Karlových Varů.

„V úvodní teoretické části, i v následném ukázkovém tréninku mohli všichni účastníci získat mnoho velmi zajímavých informací. Osobně jsem přesvědčen, že systematické trénování neurovizuálního systému může významně zkvalitnit nejen sportovní výkon, ale i jiné oblasti našeho života,“ dodává k hodnocení.

Největší zásluhu na semináři má karlovarský obránce s jedenáctkou na zádech Matěj Stříteský. „Chci také doplnit, že iniciátorem i sponzorem této povedené akce byl Matěj Stříteský, hráč našeho A-týmu. Pozitivní zkušenost s touto tréninkovou metodou jej přivedla k tomuto skvělému nápadu. Jménem celého klubu Matějovi děkuji,“ ukončuje rozhovor pan Jiří Ryžuk.