HC Energie Karlovy Vary

Momenty westderby: Výroční choreo, Balánova paráda i čaroděj Novotný

Páteční 94. západočeské derby nabídlo kromě skvělé atmosféry i mnoho krásných momentů, podívejte se na ty nejzajímavější z nich.

Výroční choreo ke vzniku Československa

Už v neděli vyvrcholí oslavy 100. výročí vzniku Československa, do kterých se zapojily i hokejové kluby v Česku. Zahanbit se ale nenechali ani samotní karlovarští fanoušci, kteří si připravili parádní choreo, které ocenila zaplněná arena zaslouženým potleskem.

Poprvé od baráže vyprodáno

Skvělá forma obou týmů, rok a půl trvající půst vzájemných soubojů, i to přispělo k tomu, že už pár dní před vhozením úvodního buly uvidí derby vyprodaný karlovarský stadion. Ten by se naplnil, i pokud by měl kapacitu i o tisícovku větší. Takový byl zájem fanoušků o letošní úvodní westderby.

Balánova paráda

V letošní sezoně se mu zatím příliš nedařilo, v pátečním derby ale parádně připravil třetí branku pro Adama Lapšanského. Tahle přihrávka Stanislava Balána zaslouženě vévodí highlightům pátečního kola.

Energie ve formě

Výhra 3:1 byla pro karlovarské hokejisty už čtvrtým zářezem v řadě. To se naposledy podařilo hráčům z města lázeňských pramenů v play-out na jaře roku 2015.

Čaroděj Novotný

Především jeho zásluhou energetici v pátečním zápase dlouho drželi naději na cenný výsledek. Sedmadvacetiletý gólman se stal neprůstřelnou zdí, kterou dokázali hosté překonat pouze jednou. Jedenačtyřicet zásahů vyneslo Filipu Novotnému po právu vyneslo ocenění pro hvězdu utkání.

Statistika nuda je…

To u energetiků rozhodně neplatí. Že energetici málo střílí? Nevadí, každá osmá střela zelenobílých totiž končí v brance soupeře, s úspěšností střelby 13,4% jasně vládnou nejvyšší soutěži. Svěřencům Martina Pešouta se daří i na vhazování, nejvytíženějším mužem karlovarské sestavy byl znovu Sabahudin Kovačević.

Gríger a Novotný v All-Star kola

O Filipu Novotném už byla řeč, skvěle si ale včera vedl i Dávid Gríger. Třiadvacetiletý forvard se v posledních zápasech usadil na centru první formace, druhým gólem v sezoně po šikovné teči navíc otevřel skóre důležitou brankou.