HC Energie Karlovy Vary

Na Spartu! Vyloupí Energie jako první O2 arénu?

Karlovarskou Energii čeká v neděli další těžká prověrka. Reputaci ze západočeského derby se pokusí svěřenci trenéra Bruka napravit proti Spartě, která na svém kluzišti v O2 aréně ještě neztratila ani bod. Zůstane po nedělním duelu Sparta doma stoprocentní? Nebo Energii po Třinci zaskočí dalšího favorita? Utkání startuje v 16:00.
Kde utkání sledovat: Online přenos | Hokejka TV

O soupeři

Jako každý rok, i letos byla Sparta v létě na přestupním trhu aktivní. Nejzásadnější změnou byl jednoznačně trenérský post. Po několika letech totiž u týmu skončil Josef Jandač se svými asistenty. Novým trenérem se stal Pavel Patera, jehož asistentem je Patrik Martinec. Noví trenéři mají jasný úkol – dovést pražský velkoklub k titulu.

Pomoc k němu má gólman Jakub Kovář, který je novou sparťanskou jedničkou. Záda mu kryje mladší, avšak také již velmi zkušený a kvalitní Josef Kořenář. Obranu doplnil Jakub Krejčík s talentovaným Michaelem Krutilem. I do útočných řad dorazila velká jména. Jednoznačně nejzvučnější posilou je Dominik Simon, který ještě v loňské sezóně hrál NHL. Z Plzně dorazil Gustaf Thorell, který tak doplnil svého bratra Erika. Z nižších zámořských soutěží se vrátil také Ostap Safin. Sparťanskému vedení se zároveň podařilo udržet Davida Tomáška, který by měl i letos patřit k ofenzivním lídrům.

Úvod sezony svěřencům trenéra Patery příliš nevyšel. Z úvodních třech duelů vyhráli Sparťané pouze jednou. Následně ale dokázali porazit na svém ledě Plzeň i Vítkovice a v posledním zápase navíc vyválčili dva body na ledě Pardubic. To je posunulo v tabulce na aktuální čtvrtou příčku. Doma zatím neztratila Sparta ani bod. Bude Energie první tým, kterému se letos podaří odvézt body z O2 arény?

Sestavy z předchozího utkání

HC Energie Karlovy Vary: Lukeš – Bartejs, Plutnar, Bernad, Dlapa, Havlín, Pulpán (A), Rohan – Rachůnek (A), Gríger, Hladonik – Koblasa, Černoch, Kohout - Beránek, Sapoušek, Kofroň – Redlich, Jiskra, Vondráček (C).
HC Sparta Praha: Kovář – Graňák, Krejčík, Polášek (A), Mikliš, Němeček, Jandus, Jurčina – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – Safin, Tomášek, Kaše – Simon, E. Thorell, G. Thorell – Forman, Vitouch, Přibyl.

Z domácí kabiny

Karlovarská Energie odehrála poslední duel v úterý, kdy prohrála západočeské derby v Plzni 3:6. Porážka mrzí o to víc, že v derby svěřenci trenéra Bruka svého soupeře přestříleli a dokonce hned třikrát vedli. Nakonec však nezískali ani bod. Doplatili tak na produktivitu, která je sráží od začátku letošní sezóny.

Že to tam energetikům zatím nepadá, to dokazuje i pohled na produktivitu. Nejproduktivnějším hráčem je zatím kapitán Tomáš Vondráček (1+2), mezi beky kraluje David Bernad (1+1), jenž si oba kanadské body připsal v posledním utkání hraném v Plzni. To naopak nedohrál útočník David Kofroň, který pro zranění odstoupil a nad jeho startem na Spartě visí otazník.

Související články

Ohlasy k zápasu | ne 2.10.2022

Rachůnek: Odehráli jsme skvělý zápas