HC Energie Karlovy Vary

Rachůnek: Odehráli jsme skvělý zápas

V utkání byl hodně vidět. Již v první třetině jednu solidní šanci neproměnil. Necelých sedm minut před koncem ale poslal svůj tým znovu do vedení. To se nakonec nepodařilo udržet, ale i dva body z ledu pražské Sparty mají cenu zlata. Řeč je o Tomáši Rachůnkovi, který vsítil svůj druhý gól v sezoně.

Tomáši, vyhráli jste jako první tým v letošní sezoně na Spartě, jaké máte pocity?
Pocity jsou to úžasné, máme cenné body. Předtím se nám úplně nedařilo. Vstup do sezony jsme neměli ideální, vyhráli jsme doposud jen jeden zápas. Jen škoda, že jsme neudrželi to vedení a neudělali tři body.

Když jste dal gól na 4:3, měl jste již v hlavě, že to udržíte?
Na Spartě nelze mít v hlavě, že je to vyhrané, dokud nezazní siréna. Ale určitě se z toho závěru musíme poučit a příště ho sehrát líp.

V minulých letech se vám na Spartu nedařilo. Letos jste ji porazili hned na první pokus…
Já tyhle statistiky moc nesleduji. Ale jak už jsem říkal, moc mě těší, že jsme tu vyhráli a předvedli dobrý hokej. Nebyla to žádná haluz.

Porazili jste letos oba poslední finalisty. Po Třinci také Spartu. Měly ty zápasy něco společného?
Všechny byly strašně těžké. I ty ostatní, které se nám nepovedly. Měli jsme těžký los, hráli jsme de facto s top pětkou. Ale věřím, že nás výhry nad takto těžkými soupeři posunou dál.

V minulosti jste za Spartu hrál, cítíte ještě nějaké zadostiučinění?
Ne, už je to deset let, takže to beru jako normální zápas. V tom týmu už zůstali snad jen dva kluci. Je to samozřejmě speciální zápas, protože je to Sparta a ta se neporáží každý den.

Těší vás i to, že jste se soupeři vyrovnali herně?
Vyrovnali jsme se jim v bruslení a byli jsme aktivní, což bylo důležité. Byla tam od nás obětavost a dobrá disciplína, což bude klíč i do dalších utkání. Celkově si myslím, že jsme tady odehráli skvělý zápas.

Děkuji za rozhovor.

Související články