HC Energie Karlovy Vary

Na tým jsem hrdý! Budeme bojovat i příště, burcuje střelec Kohout

V třetím utkáním předkola play-off svedli energetici s Pardubicemi napínavou bitvu. Jako první skórovali v druhé třetině hosté a vypadalo to, že z utkání odejdou jako vítězové. V 58. minutě se ke slovu přihlásil karlovarský útočník Martin Kohout, který tečí Flekovy přihrávky nejprve srovnal, necelé tři minuty před koncem prodloužení pak i vystřelil Energii první výhru v této sérii.

Martine, první třetinu jste odehráli na rozdíl od minulého utkání výborně, může to být i tím, že na vás dolehla důležitost tohoto zápasu?
Myslím si, že to bylo asi nejdůležitější utkání, co jsme mohli odehrát. Připravovali jsme se na to tak, abychom nedostali branku a abychom nefaulovali. V první třetině se nám to podařilo, v té druhé nás bohužel rozebrali v přesilovce. Svou bojovností a neuvěřitelným odhodláním jsme se do utkání vrátili, což je k naší cti.

Sloužilo pro vás celkově to poslední klání jako odstrašující příklad?
K tomu bych se už ani moc nevyjadřoval, stalo se, všichni za to neseme zodpovědnost. Teď jsme ukázali, že na to máme a budeme bojovat i v příštím zápase.

Od té pardubické branky jste měli trochu méně ze hry, srazilo vás to hodně?
Podle mě ne, s týmem jsme se normálně podporovali a dělali vše, co jsme měli. Na náš tým jsem velmi hrdý a doufám, že takto budeme pokračovat dál.

Co jste si řekli před třetí částí?
Že nemáme co ztratit a že chceme ten bod do série vydolovat a udělat pro to maximum.

Na ledě to velmi jiskřilo, myslíte, že by to také mohlo být vážností tohoto duelu?
Jak se říká, play-off je jiná soutěž než základní část, takže to k tomu patří.

Věřili jste před třetí třetinou, že byste mohli dokonat obrat?
Já věřím za každého stavu a vždy.

Byl pro vás vyrovnávací gól velká psychická vzpruha?
Určitě. Jak jsem řekl, plnili jsme, co jsme měli. Musím všechny pochválit za abnormální bojovnost a snahu zvrátit ten výsledek a udělat první bod v sérii.

Hrálo se vám díky tomu i lépe v prodloužení?
Prodloužení se vlastně hrálo za stavu, kdy každý gól rozhodoval. Takže jsme chtěli hrát dobře dozadu a doufat, že tím vyrovnávacím gólem budeme trochu víc na koni a zápas vyhrajeme, což se nakonec podařilo.

V prodloužení jste rozhodnul, jak ta branka vypadala z vašeho pohledu?
Tam byla situace ještě chvíli před tím, kdy jsme jeli v přečíslení dva na jednoho s Tomášem Rachůnkem. Kotouč nějak divně skočil, pak jsme ho znovu získali a snažili se to hodit znovu před bránu. Když se puk odrazil od gólmana, tak jsem vyrazil k němu se snahou kotouč vybojovat a ukončit zápas. Což se nakonec díky bohu povedlo.

Martin Pešout před utkáním říkal, že ho musíte odbojovat i za Václava Skuhravého, byla to pro vás i nějaká extra motivace k výhře?
Tak určitě jsme to v hlavách trochu měli. Venca je neuvěřitelný hráč, 1000 zápasů, to se jen tak nikomu nepodaří, čímž bych ho chtěl pochválit a pogratulovat mu. Chtěli jsme odčinit ty dvě utkání v Pardubicích, které nevyšly podle našich přestav.

Fotogalerie

Související články