HC Energie Karlovy Vary

Skuhravý: Nehrajeme za mě, hrajeme za ten tým!

Milník, který kvůli vážnosti předkola play-off nejde tolik oslavovat, ale přesto si pozornost zaslouží. Třetí zápas série proti Pardubicím byl zároveň tisícím extraligovým pro kapitána Václava Skuhravého. Jeho parta v něm navíc dokázala odvrátit vyřazení a vybojovat si minimálně čtvrté klání.

Václave, máte za sebou tuto divočinu. Jak byste zápas okomentoval?
Bylo to hodně vyrovnané, bylo tam hodně šarvátek kolem brány, taková plácaná. Šli jsme do toho, že to musíme ukopat a to se povedlo, takže jsme za to moc rádi.

Když půjdeme po stopách toho utkání, tak vstup se vám vydařil konečně dobře. Je to něco, z čeho můžete dál těžit?
Nevím jestli těžit, každý zápas je jiný. Hraje se na vítězství a je jedno, jestli vyhrajeme takto v prodloužení, nebo prohrajeme o deset gólů. Počítají se jenom body za ty zápasy. Chtěli jsme do toho vstoupit dobře, měli jsme tam i nějaké příležitosti, které jsme neproměnili. Pak jsme bohužel dostali gól v přesilovce, ale do třetí třetiny jsme šli s tím, že klidně ať to dáme minutu před koncem, ale musíme vyrovnat a v té sérii vyhrát aspoň jeden zápas.

Jak jste zmínil, Pardubice opět ukázaly růžky v přesilových hrách. Je to varování před dalším střetnutím?
Je to varování, oni ty přesilovky mají dobré celou sezonu a mají tam strašně moc možností. Hrají to čistě a musíme se vyvarovat zbytečným vyloučením, hrát co nejvíce 5 na 5.

Řekl byste, že po vyrovnání byla před prodloužením psychická výhoda na vaší straně?
To nevím. V tom prodloužení to potom je vabank, může se tam udělat malá chyba, odskočí puk nebo něco. Myslím si, že šance byly na obou dvou stranách, od nás jel Martin Kohout chvilku před tím sám na bránu, Kuba Flek trefil břevno. Pardubice tam měy také řadu příležitostí z mezikruhu.

Pochvalu si jistě zaslouží Filip Novotný, který nevstupoval do tohoto duelu v lehké pozici...
Na jeho adresu jenom chvála. Chytal úplně skvěle! Za ten gól nemohl, my jsme si špatně rozebrali hráče před bránou. Chytal úplně... To byla zeď! Skvělý.

Jak velkou vzpruhou tato výhra bude?
Je to jeden bod, Pardubice mají dva. Zítra do toho musíme vlétnout, vyrovnat ji a dostat ji zpět do Pardubic.

Vy jste zároveň odehrál tisící zápas v extralize. Je to milník, který oceníte až spíše po kariéře?
Nevím, já na tato čísla moc nejsem, nehraju na to. Když tě hokej baví, tak ho hraješ a je to všechno ostatní. Když tě něco baví, tak to chceš dělat. A mě to pořád baví.

Trenér Pešout před utkáním prohlásil, že tým bude hrát ve třetím střetnutí s Dynamem i za vás. Jak se to poslouchá?
Trenér to řekl i minule po zápase v Pardubicích. Když odešel, tak jsem klukům řekl, že určitě nehrajeme za mě, že hrajeme za ten tým a aby se tím vůbec nezaobírali. Ne, že hraji nějaký tisící zápas, ale že potřebujeme vyhrát a tu sérii co nejvíce prodloužit a pokusit se ji otočit.

Související články