HC Energie Karlovy Vary

Novotný: Klíčové bylo, že jsme vyhráli první třetinu

Karlovarská Energie si v utkání s Hradcem Králové připsala druhé venkovní vítězství. Velkou měrou k němu přispěl brankář Filip Novotný, který zapsal 35 úspěšných zákroků a v závěru, při hradecké power-play, ještě zkoušel sám vstřelit gól přes celé kluziště.

Filipe, gratuluji vám k vítězství. Co utkání rozhodlo?
My jsme do Hradce přijeli s defenzivní taktikou. Očekávali jsme od domácích, že na nás vlétnou, což se potvrdilo. Klíčové bylo, že se nám podařilo ustát jejich úvodní tlak a nakonec vyhrát první třetinu.

V tabulce jste se díky výhře dotáhli právě na Hradec. Bylo pro vás i toto motivací?
Tabulku nijak extra neřešíme. Víme, že je neskutečně nahuštěná. Soustředíme se na naše výkony, abychom vyhrávali a pravidelně sbírali body.

Za stavu 0:1 jste se soustředili zejména na obranu. Už to vypadalo, že jste přijeli ubránit výsledek 0:1...
Asi to tak vypadalo, taktika však byla trochu jiná. Jsem rád, že se nám podařilo dát druhý gól, který nás uklidnil. Celkově ale byla naše hra dozadu velmi pozorná a důsledná. Hradec má velké útočníky, kteří se tlačí před branku a nám se je dnes podařilo skvěle uhlídat. Musím za to kluky z obrany velmi pochválit.

Odehráli jste v Hradci kvalitní utkání. Cítíte, že se zlepšujete?
Já si myslím, že jsme hráli dobře už v Třinci. Pokud budeme dodržovat pokyny trenérů a hrát to co chceme, tak věřím, že budeme letos úspěšní.

V zápase jste si připsal 35 zákroků. Nemrzí vás nula, která těsně utekla?
Vůbec ne, já na osobní statistiky nikdy moc nebyl. Důležité je, že si vezeme 3 body jako mužstvo. Odlepili jsme se trochu od té spodní čtyřky, můžeme být v klidu a koukat dopředu.

V brance se na vás tlačí mladý Bednář, jak vnímáte jeho výkony?
V první řadě bych chtěl říct, že s Honzou v žádném případě nesoupeříme. Naopak, navzájem se podporujeme a posouváme jeden druhého kupředu. Je jedno, který z nás zrovna chytá. Oba děláme maximum pro to, abychom byli úspěšní jako tým a sbírali se body.

Děkuji za rozhovor.

Související články