HC Energie Karlovy Vary

Ohlédnutí: Jak se zatím daří Eismannově partě?

Karlovarští junioři se v těchto dnech musejí obejít bez pravidelného zápasového vytížení, Juniorská liga akademií totiž, stejně jako zbylé mládežnické soutěže, je aktuálně přerušena. Jak si ale svěřenci trenéra Václava Eismanna vedli v dosavadním průběhu?

Do nového ročníku vstoupili karlovarští junioři s výbornou bilancí z přípravných zápasů – z osmi odehraných duelů jich dokázali hned šest vyhrát. Kromě Sparty či Třince se jim podařilo porazit také německý Kölner Haie.

Co se týče samotné soutěže, tu zahájili těžkým zápasem na domácím ledě. V Karlových Varech se představil AZ Havířov, který si ze západních Čech odvezl těsnou výhru 1:0 po samostatných nájezdech.

Dosud posledním soupeřem byl Litvínov. Hostující chemici v KV Areně nepochodili, když nedokázali najít dostatečnou odpověď na tři domácí trefy v řadě.

Celkově stihli energetici před vynucenou pauzou jedenáct zápasů. V tabulce patří celku z lázeňského města pátá příčka s osmnácti body a skóre 40:30. Vzhledem k mnoha odloženým kláním je však těžké hodnotit postavení.

Za zmínku bezesporu stojí letošní rekordní výhra. Ta chutnala o to sladčeji, přišla totiž v tradičním západočeském derby proti Plzni. V rámci 13. kola rozstřílela parta kolem kapitána Novotného svého největšího rivala poměrem 10:1. Na tomto debaklu se gólem podílelo hned osm různých střelců.

Kromě úderné ofenzívy se ale Karlovarští mohou pyšnit také pevnou defenzívou. Energetici dovolují svému soupeři průměrně za zápas vůbec druhý nejmenší počet střel (27,64). Rezervy jsou stále v početních nevýhodách, které sice nepatří k nejsilnějším stránkám týmu, na druhou stranu v nich Eismannovo mužstvo stále patří k lepší polovině ligy (9. místo, 82,14% ubráněných oslabení).