HC Energie Karlovy Vary

Omlazená Energie vyzve v přípravě prvoligové Litoměřice

Po první výhře v přípravě čeká energetiky další soupeř, tentokrát prvoligové Litoměřice. Utkání bude velmi specifické pro trenéra energetiků Davida Bruka, který před příchodem do Karlových Varů kališníky z trenérské lavičky vedl čtyři roky. Do duelu nasadí nový kouč Energie více než desítku karlovarských juniorů. Zápas se z technických důvodů netradičně odehraje v tréninkové hale KV Arény, jejíž kapacita pro diváky je omezena, duel však bude možné sledovat prostřednictvím videopřenosu zdarma.
Kde utkání sledovat: Stream | Online přenos

O soupeři

Kališníci mají za sebou zatím první přípravné utkání, v němž na domácím ledě přivítali Kolín. Oba týmy předvedly vyrovnaný a napínavý zápas, ve kterém došlo i na bitku a rozhodly ho až samostatné nájezdy. V těch, jako jediný, svůj nájezd proměnil litoměřický Lukáš Válek a zajistil tak kališníkům vítězství 3:2. I litoměřickým se nevyhnuly změny v kádru. Z týmu odešli obránci Karel Klikorka a Petr Kuboš. Řady útočníků opustili Martin Procházka, Roman Přikryl, Martin Kadlec, Marek Berka, Tomáš Křehlík a Riku Sihvonen. Za kališníky bude nově nastupovat útočník Tomáš Guman.

Poslední zápas

HC Stadion Litoměřice - SC Marimex Kolín 3:2sn
Branky a nahrávky:
29. Válek (Guman, Holý), 47. Výtisk (Ramik), rozh. náj. Válek – 43. Ouřada (Pinkas, Kolmann), 53. Moravec (Ouřada, Pinkas).

Z kabiny Energie

Tým kolem trenéra Davida Bruka dostává konkrétnější obrysy a pomalu se tříbí i jeho souhra. To bylo patrné při posledním utkání v Liberci, kdy energetici nastoupili téměř v plné sestavě a liberecké Tygry ve vyrovnaném utkání porazili 3:1. Pomyslný zářez si udělali Tomáš Havlín a Martin Kohout. Stejně jako v předchozím zápase proti litvínovské Vervě otevřel skóre zápasu David Kofroň, jedna z nových posil Energie.

„Jsem rád, že se nám podařilo vyhrát. V naší hře jsou vidět pokroky a dnes nám to zajistilo výhru. Výhry v přípravě si ceníme. Je to dobré pro sebevědomí a víme, že se posouváme dál. Pokud se posuneme tam, kam bychom měli, budeme ještě lepší.“

Do úterního duelu s Litoměřicemi nastoupí energetici v jiném složení než při výhře v Liberci. Šanci dostanou především karlovarští junioři.

Vstup na utkání

Do haly bude umožněn vstup pouze majitelům permanentních vstupenek, i těm ale negarantujeme, že se s ohledem na velmi omezenou kapacitu haly na utkání podívají. Využít mohou ochozu pro diváky za brankou, případně místa u mantinelu (vstup přes dolní vchod jako pro veřejné bruslení).

Všem fanouškům tak doporučujeme využít živého přenosu na internetu, který pro utkání zajistíme zcela zdarma.

Související články