HC Energie Karlovy Vary

Sehráli jsme dobrý zápas, hodnotí výhru dvougólový Kružík

V Karlových Varech je zatím na měsíční try-out, o místo v sestavě ale bojuje více než vydatně. V úterním výhře proti Litoměřicím navíc zapsal dvě branky. „Ať už to dopadne jakkoliv, tak jsem rád, že můžu být součástí této organizace, alespoň minimálně na ten měsíc. Je tady skvělý tým,“ říká o svém aktuálním týmu útočník Daniel Kružík.

Dane, výhra v úterním přátelském zápase s Litoměřicemi 3:1. Jak bys zhodnotil ten zápas?
Myslím si, že to byl super zápas na to, že jsme měli celkem mladý tým. Utkání bylo z naší strany dobře odvedené a jsem moc rád, že jsme vyhráli.

Jak bys zhodnotil výkon mladíků?
Je tady spousta šikovných kluků. Je tu kvalitní juniorský tým a myslím si, že někteří z nich mají šanci si v budoucnu za áčko zahrát.

Inkasovali jste jediný gól. Určitě veliký kredit patří brankářům jak Petru Hamalčíkovi, tak Adamu Dybalovi ,je to tak?
Určitě, stoprocentně. Oba předvedli super výkon. Ten jeden gól co padl, byla to první střela. To prostě má brankář, který jde do brány za rozjetého zápasu, hodně těžké. Myslím si, že jim patří obrovský dík.

Ty osobně jsi dal dvě branky, takže jsi určitě také spokojený?
Určitě jsem za to rád, že tam něco padlo, protože pro mě je to teď velmi důležité. Jsem hlavně rád, že se vyhrálo, ale přesně tohle je ten kredit navíc, ze který jsem rád.

Zatím jsi odehrál všechny čtyři zápasy. Jsi ve Varech na try-outu, takže určitě i ty branky jsou trošku takové plus, abys ses tady ještě víc ukázal?

Určitě. Ať už to dopadne jakkoliv, tak jsem rád, že můžu být součástí této organizace, alespoň minimálně na ten měsíc, takže jsem za to určitě rád. Je tady skvělý tým a myslím si, že ta sezóna může být hodně dobrá.

Jak bys za tu krátkou chvíli zhodnotil prostředí, organizaci celkově, jak se Ti tady líbí?
Líbí se mi tady moc. Je tady skvělé zázemí od kustodů přes trenéry po hráče. Jsou tady skvělí kluci, skvělá parta kluků. Myslím si, že je tady je fakt zdravé prostředí a i díky tomu pak může tým podávat takové výkony.

Vrátím se ještě k tomu, že hrálo hodně mladých hráčů. Jak si vzpomínáš na svůj první zápas mezi dospělými?
Už je to nějaký ten pátek, to je pravda, ale vzpomínám si na něj. Bylo to také v juniorech a byl to super zápas. Vzpomínám na něj rád a teď to vidím u mladých kluků, jak jsou natěšení, že můžou jít hrát za áčko. Myslím si, že je super, když dostávají šanci i třeba v té přípravě.

Proti Litoměřicím jsi patřil mezi zkušenější hráče. Měl jsi tu roli, že jsi mladým hráčům víc radil?
Tak od toho tam já zase úplně nejsem (úsměv). Já jsem se soustředil na to, abych hrál co nejlépe a i s kluky v lajně jsme si říkali, že musíme hrát jednoduše, což se nám podle mého názoru dařilo. Myslím si, že všechny lajny odvedly super výkon. Jsme za to rádi a doufám, že to bude pokračovat i dál.

Děkuji za rozhovor.

Související články