HC Energie Karlovy Vary

Osm gólů v první třetině. Jako by se hrálo bez obran a brankářů, říká Osmík

Energetici za sebou mají první přípravné klání a zároveň první bitvu v rámci Generali Česká Cupu. Karlovarští na úvod zvládli těžkou přestřelku s Mladou Boleslaví, v níž se dvěma přesnými zásahy blýskl Martin Osmík.

Divoké utkání začalo velmi zostra. Jen v úvodních dvaceti minutách padlo osm gólů. „První třetina byla taková, jak když se hraje bez obran a bez gólmanů, padlo docela dost gólů. Ale je dobré, že se tam objevovaly prvky, co trénujeme na tréninku. Výhra je vždy super,“ hodnotí střetnutí s Mladou Boleslaví Martin Osmík.

Gólové hody nastartoval po pouhých sedmnácti vteřinách domácí Flynn. „Myslím, že určitě to tomu pomohlo,“ komentuje brzký zásah chrudimský rodák

Sám rozvlnil soupeřovu síť hned dvakrát, což mu v boji o místo sestavě jistě pomůže. „Toto úplně nerozhoduje, rozhoduje nějaká odvedená hra na ledě. Ještě je dost zápasů, abych o to místo zabojoval,“ říká skromně útočník s šestasedmdesátkou na zádech.

Nicméně trenéry neoslovil pouze dvěma vstřelenými brankami, Osmík byl rovněž platný v jiných ohledech. Nebál se přitvrdit muziku, či schytat pro mužstvo nějakou tu střelu. Může jej mrzet, že z utkání se nebudou zaznamenávat body do Radegast Indexu.

A právě kvůli jednomu takovému momentu duel nedohrál. Karlovarský forvard by však měl být po těžkém bloku v pořádku. „Nic vážného, jen jsem dostal pukem,“ popisuje Osmík svůj zdravotní stav.

Související články