HC Energie Karlovy Vary

Kaše s Laukem po debutu za Vary: Jak šel zápas, bylo to lepší

Své první utkání za Karlovy Vary odehrály dvě posily ze zámoří – Jakub Lauko s Davidem Kašem (na snímku). Mladí útočníci se zařadili do první formace vedle Jakuba Fleka a byli na ledě u jedné ze tří karlovarský tref.

O jejich startu v pátém kole Generali Česká Cupu se ale rozhodlo opravdu na poslední chvíli. „Dozvěděli jsme se to asi pět minut před rozbruslením, takže moc času nebylo: Jsem rád, že to vyšlo a mohl jsem hrát,“ těší Lauka.

Oba již dokonce počítali i s variantou, že proti Mladé Boleslavi ještě nenastoupí. „Vtipkovali jsme s Davidem, kdo bude dřív v Kadani. Bylo to takové nejisté, ale pak jsme se oblékli asi za dvě minuty,“ vypráví forvard Bostonu.

Nakonec se však tisícovka karlovarských příznivců dočkala a viděla obě posily v akci. Kaše s Laukem navíc byli u třetí trefy Energie, první jmenovaný dokonce zapsal u trefy Jakuba Fleka asistenci.

Právě s rychlonohým útočníkem utvořili první útočnou formaci. Přestože neměla zmíněná trojice moc času se sehrát, na ledě vidět rozhodně byla. „Měli jsme spolu asi jeden, dva tréninky, takže k ideálu to mělo daleko. Kuba Flek je super kluk, komunikujeme spolu, po každém střídání si říkáme co a jak,“ chválí spoluhráče s devítkou na zádech Kaše.

„Bylo to těžké. Skoro jsme spolu netrénovali, měli jsme jen pár tréninků. S Davidem se znám z Chomutova, Flíčka jsem potkal tady. Trošku jsme se hledali, ale jak šel zápas, tak to bylo lepší a lepší. Vyhověli jsme si a myslím, že v dalších zápasech to bude lepší,“ dodává. Lauko.

Úplná spokojenost s osobním výkonem u nových tváří nepanuje, ačkoliv to pro oba hráče bylo první klání po dlouhé pauze. „I v koncovce jsme měli slabší chvíle, kdy jsme to tam mohli párkrát dorazit. Kobla ale dal dva góly, nám se také jeden podařil,“ líčí bratr Ondřeje Kašeho, jenž hraje v NHL za bostonské Medvědy

Ještě v jednom ohledu bylo utkání s Mladou Boleslaví zvláštní pro Davida Kašeho. Hráč Philadelphie nastoupil netradičně na postu středního útočníka, kde naposledy hrál ještě během svého působení v Chomutově.

„Centra jsem nehrál hrozně dlouho, byl to pro mě nový post, na který jsem si musel zvyknout. Z mé strany tam byly nějaké chyby, na které se podívám a budu na tom pracovat. Budu se na to musel více soustředit.“

Energetici se díky výhře 3:1 výrazně přiblížili postupu do vyřazovací části. Ze zisku bodů měly radost také „Za mě super. Máme tři body, výhru, takže parádní,“ říká na závěr Kaše.

Související články