HC Energie Karlovy Vary

Petr Koblasa: Ustáli jsme provokace a rozhodli v přesilovkách

První ostré utkání v nové sezoně máme vítězně za sebou, Energie udolala Mladou Boleslav 3:2. Zápas provázelo hodně vyloučení, všechny tři karlovarské branky padly z přesilovky. O pocity ze zápasu i vyhlídky do sezóny se s námi podělil Petr Koblasa.

Za dnešní zápas máte gól a dvě asistence, výborný začátek nové sezóny..
Nemůžu říct, že ne. Samozřejmě jsme hlavně rádi, že jsme vyhráli. Ke konci jsme si to vlastními chybami trochu zkomplikovali, ale nakonec jsme to zvládli.

Jste poctivý hráč co dohrává každou akci, cítíte nějaké zadostiučinění, když se pak takhle odměníte gólem?
Tak každý má vždy radost, když dá gól. Řekl bych, že máme i mnoho jiných hráčů, kteří nic nevypustí a dohrávají každou akci, máme takto postavené celé mužstvo. Dnes jsem měl štěstí já, že jsem dal ten gól, příště ho může dát někdo jiný.

Dnes jste gólově využili hned tři přesilovky. Prý jste se na to zaměřovali až na konci přípravy, asi to byla správná volba...
My jsme ty přesilovky o moc dřív ani trénovat nemohli, protože Kaše, který je s námi hraje, tady nebyl od začátku. Trenér to takto poskládal, když kluci přišli a pak jsme to teprve pořádně pilovali. Myslím si, že se nám to dnes možná trochu vrátilo. Jsme rádi, že jsme dali hned tři góly a dá se říct, že to vlastně rozhodlo zápas.

Ve třetí třetině jste byli poměrně dost vylučování a proběhly i nějaké osobnější souboje. Čím to bylo, že se zápas tak vyhrotil?
Osobně si myslím, že Boleslav prohrávala a byli si vědomi toho, že musejí dát gól. Asi se snažili nás trochu rozhodit a spoléhali na to, že nás vyprovokují - my budeme oplácet a půjdeme na trestnou. Naštěstí jsme to ustáli, dali jsme jim sice dvě přesilovky, ale dobře jsme je ubránili. Na konci už byli trochu v křeči.

I v přípravných utkáních jste byl dost gólově aktivní, čemu to přičítáte? Soustředil jste se nějak na svojí produktivitu během letní přípravy?
Asi ne nijak zvlášť, trénoval jsem přípravu jako každý rok. Myslím si, že je to hlavně tím, že mi trenéři dávají poměrně hodně prostoru na ledě. Jsem rád, že mi to tam letos takhle padá a že jsem je nezklamal a ten prostor využívám.

Jak byste zhodnotil dnešní vyhraný zápas? Hráli jste ten hokej, který chcete hrát celou sezónu?
Myslím si, že to byl slušný zápas, bojovali jsme. Tu poslední třetinu, kdy byl soupeř celou dobu v tlaku, jsme je do žádných výraznějších akcí nepustili. Tím naším bojovným hokejem jsme to odehráli asi přesně tak, jak bychom chtěli.

Myslíte, že si změny v týmu a nově příchozí už úplně sedly? Jste dobře sehraní?
Asi ano. Poslední dva přípravné zápasy byly se silnými soupeři a taky jsme je oba dva poměrně dobře zvládli. Dnes jsme první extraligové utkání vyhráli. Nechci to zakřiknout, je to teprve začátek - zatím je to dobré, ale určitě musíme pořád pracovat, aby to bylo minimálně stejné.

Jak byste vyhodnotil letošní šance v extralize? Míříte znovu do předkola, nebo ještě výše?
Minulou sezonu jsme předkolo měli jako cíl, povedlo se to konečně uhrát po tolika letech. Letos, i s tím jaké přišly posily, nechci říkat že je to samozřejmost, ale určitě bychom byli hodně zklamaní, kdyby se nepovedlo ani to předkolo.

Související články