HC Energie Karlovy Vary

Extraliga je zpět! Na úvod čeká Energii Mladá Boleslav

Probděné noci, zdlouhavé dny, pocit prázdnoty, to vše už naštěstí končí, liga je totiž zpět! Po dlouhých dnech se energetici postaví k ostrému startu a bude je čekat takřka nevyzpytatelný soupeř, Mladá Boleslav. Nemůže být pochyb, že karlovarští hokejisté nechají na ledě úplně vše. Budou ale potřebovat podpořit, dorazte do KV Areny. Začínáme v tradičních 17:30!
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Instagram stories | Tipsport
Vstupenky: Tickerportal.
Vstup: Informace pro návštěvníky KV Areny

Z tábora hostů

Soupeře nemusíme detailněji představovat, zná ho prakticky každý fanoušek. Tým složený z mladých a rychlých hráčů, vhodně doplněn o zkušené borce, tak jej popsal Tomáš Mariška. Boleslav má za sebou nejúspěšnější sezonu ve své historii, kdy se jim podařilo umístit na čtvrtém místě a nikdo neví, jak daleko by to dotáhli, nebýt ukončení soutěže, podobně jako energetici. Oba týmy toho hodně spojuje, hlavním bodem je výrazné zlepšení. V přípravě měli Mladoboleslavští problémy hlavně při venkovních zápasech. hodnotil přípravu pro domácí web trenér Radim Rulík. Tým by se také chtěl prezentovat rychlým hokejem, agresivitou a důrazem.

Tomáš Mariška

,,Za kabinu můžu slíbit, že na ledě necháme úplně všechno!

Přípravu zahájila Mladá Boleslav domácím soubojem s Energií. Oba celky nastoupily v omlazených sestavách, kráse utkání to ale neubralo, naopak. Po divoké přestřelce braly body do tabulky Generali Česká Cupu ale Karlovy Vary. V následném souboji s Libercem se boleslavským hokejistům nepodařilo vsítit ani jeden gól, o to více si ho vychutnali v odvetě, kdy skórovali hned osmkrát. Poté přišla další prohra s Energií a také porážka od Litvínova. Až na konec pohárové skupiny brali Boleslavští body při odvetě s Vervou. S tou se také utkali v rámci klasického přípravného utkání, v tom ale taktéž prohráli. Stejně tak neuspěli ani v těžké generálce, když v úterý podlehli Spartě fotbalovým výsledkem po prodloužení.

Domácí příprava

PETR KOBLASA V PŘÍPRAVĚ
PetrKoblasa
útočník
Z 8
G 5
A 3
+/- 6

V Karlových Varech byli po loňské sezoně všichni natěšení a stále také jsou, sezona bude určitě stát za to. První zápas bude tedy velmi důležitý. Jasným důkazem je loňská sezona, kdy perfektní začátek nakopl Energii ke skvělým výkonům. Herní projev energetiků v přípravě úplně špatně rozhodně nevypadal, z výsledkového hlediska to bylo také dobré. V poháru unikl postup jen o kousek, v dalších přípravných zápasech zapsali karlovarští hokejisté velmi sympatické výsledky. Možná překvapivým lídrem bodování se v přípravě stal Petr Koblasa, který nastřádal osm bodů (5+3), stejně tak i Jiří Černoch (1+7). Jakub Flek, který prodloužil smlouvu o další rok, dostal v první formaci nové spoluhráče ze zámoří a jejich souhra jde každý zápas nahoru.

O utkání s asistentem trenéra Tomášem Mariškou

Energetici mají s Mladou Boleslaví již mnoho zkušeností a trenéři moc dobře vědí, co je soupeř zač. ,,Na úvod sezony nás čeká velmi těžký soupeř. Mladá Boleslav má mladé, dynamické družstvo, doplněné zkušenými hráči. Myslím ale, že bychom měli být na start extraligy připraveni nejlépe, jak je v dané situaci možné a věřím, že před domácími fanoušky, kteří nás doufám přijdou podpořit a pomůžou nám v tom těžké startu, zápas zvládneme. Za kabinu můžu slíbit, že na ledě necháme úplně všechno!"


Související články