HC Energie Karlovy Vary

Osmík míří do Sokolova, pokračuje trojice energetiků

Sestava Energie dozná do nadcházející sezony dalších změn. Do prvoligového Sokolova odchází útočník Martin Osmík, své účinkování na západě Čech si naopak prodlouží trojice hráčů.

Dvaadvacetiletý Dalimil Mikyska se do Karlových Varů v průběhu loňské sezony vrátil z brněnské Komety již potřetí, tentokrát ale již natrvalo. V loňském extraligovém ročníku nastoupil za Energii do 22 duelů, v utkání na ledě Vítkovic se také dočkal své premiérové branky v extralize.

Na západě Čech bude břeclavský rodák působit i v nadcházející sezoně 2022-23, vedení klubu se totiž rozhodlo na mladého obránce uplatnit opci.

Potvrzenou opci na další dvě sezony má také další z obránců, Tomáš Havlín. Pětadvacetiletý bek přišel do Karlových Varů před sezonou 2021-22, v ní odehrál včetně play-off 47 utkání, ve kterých zaznamenal 12 bodů (3+9). Důležitější vypovídající hodnotu z jeho pohledu má ale statistika +/-, ve které s hodnotou +9 byl vůbec nejlepším hráčem Energie. Havlín byl platný i v dalších statistikách, v počtu hitů byl v týmu druhý, zblokovaných střel pak zastavil jako třetí nejlepší hráč týmu.

Karlovarské angažmá útočníka Tomáše Redlicha bude mít pokračování i v další extraligové sezoně. Neúnavný bojovník má platný kontrakt nově i pro ročník 2022-23, může tak rozšířit svou sbírku aktuálně 96 startů v dresu našeho klubu.

Již v neděli byl oznámen odchod útočníka Martina Osmíka. Šestadvacetiletý forvard patřil ke kmenovým hráčům Energie již od sezóny 2012-13, kdy přišel z Havlíčkova Brodu do karlovarského dorostu. Do extraligy poprvé nakoukl v sezoně 2014-15, od té doby postupně sbíral zkušenosti v dospělém hokeji, a to i díky angažmá v první lize, kde nastupoval za Jihlavu či Sokolov. Uplynulý ročník patřil k Osmíkovým nejlepším, celou sezonu totiž odehrál v nejvyšší soutěži, kde nastoupil k 56 zápasům. Od příštího ročníku ale bude nastupovat právě za prvoligový Baník.