HC Energie Karlovy Vary

Pešout: Ve Varech mi nic nechybí. Pořád se můžeme posouvat

Karlovy Vary povede už do páté sezony v řadě. Hlavní trenér Martin Pešout je tučně podepsán pod tím, že po návratu do extraligy nehraje Energie v extralize druhé housle. „Je tu spousta rozdělané práce, pořád máme prostor, kam se posouvat,“ říká zkušený kouč.

Karlovy Vary produkují od svého návratu do extraligy hodně muziky za málo peněz. Takové přirovnání vás musí těšit, že?
Určitě nás to těší. To znamená, že si lidé naší práce všimli. V extralize jsme se stabilně usadili někde zhruba ve středu tabulky, přičemž je tu řada klubů, které jsou finančně silnější než my. Pro nás to značí jistou hranici úspěchu.

Jak se vlastně dělá hokej s omezeným měšcem?
Ten hokej se dělá tak, že nemáte takovou tu berličku pokus omyl. My se do hráčů musíme trefit, o to je ta naše práce dvakrát těžší. Pokud bychom přivedli hráče, který má tým táhnout a netáhl ho, u nás by to bylo okamžitě vidět. Ale na druhou stranu, jak jste sám řekl, za poslední asi dva roky už máme určité renomé a dané hráče už není tak složité k nám dostat.

Ale stejně, nelákalo by vás angažmá v klubu, kde byste měl hráče, na které si ukážete?
Takovou nabídku jsem letos dostal, ale bohužel přišla pozdě. Samozřejmě by mě to lákalo, ale na druhou stranu, ve Varech jsem spokojený. Nic mi tu nechybí a nemám důvod za každou cenu odcházet. Je tu spousta rozdělané práce, pořád máme prostor, kam se posouvat.

Co říká na systém nadcházející sezony? Jak hodnotí nedávno skončené Mistrovství světa? A podaří se mu udržet Jakuba Fleka?

Celý rozhovor s Martinem Pešoutem čtěte na hokej.cz ZDE