HC Energie Karlovy Vary

Po Klingenthalu zpátky domů. Energii čeká Hradec

Po utkání v Klingenthalu se energetici vrací domů. Už v neděli je od 15:30 čeká v KV Areně bitva s Hradcem a ve hře jsou další důležité body do extraligové tabulky.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

O soupeři

Hráči z Hradce Králové mají za sebou po dvou zápasech jednu výhru a jednu prohru. Ve středu odehráli utkání v Litvínově, kde sice jako první otevřel skóre domácí tým, ale Mountfield v úvodní třetině stačil srovnat. V následující části se do vedení dostali Hradečtí, kteří vstřelili čtyři góly a Vervě se podařilo o jeden snížit. Poslední třetina tak začala za stavu 5:2 pro Hradec Králové, ale domácí stačili srovnat na 5:5 a do konce základní hrací doby zůstal výsledek vyrovnán. O vítězi tak nakonec rozhodlo prodloužení, ve kterém vystřelil dva body pro Mountfield Jeremie Blain.

V pátečním utkání přivítali na svém ledě Oceláře z Třince. Hostující celek šel již v první třetině do vedení a do druhé části naskočili s dvoubrankovým vedením. V prostřední dvacetiminutovce Hradečtí nejen snížili, ale za minutu a dvacet vteřin po předchozím gólu i srovnali. Čtyři minuty před koncem této části vstřelil Třinec další branku, která v tomto zápasu byla zároveň i poslední. Domácí Hradec Králové tak po výsledku 2:3 zůstal bez bodů.

V tabulce je Mountfield na 8. místě se 66 body.

Nejproduktivnější hráči:
Oliver Okuliar: 38 bodů (20+18)
Jeremie Blain: 33 bodů (9+24)
Tomáš Pavelka: 26 bodů (8+18)

Z kabiny Energie

Energetici mají též za sebou po dvou utkáních jednu výhru a jednu prohru. V obou případech už je měl ale na starosti nový hlavní trenér Energie Václav Eismann, který převzal pozici po Davidovi Brukovi. Ve středečním utkání prolomili na domácím ledě šňůru 4 proher v řadě proti Mladé Boleslavi. Úvodní branku vstřelil hned po 9 vteřinách začátku hry Tomáš Bartejs. Karlovarští chytili slinu a ve 4. minutě přidali další gól. To ale Energii nestačilo a pro jistotu v další minutě vedení ještě zvýšila. V polovině části přidali domácí čtvrtou branku a nulu ve své brance si drželi po celý zápas. Až do 57. minuty, kdy Dominika Frodla překonal Adam Jánošík.

Sobotní zápas se nesl nejen v duchu západočeského derby, ale hlavně v atmosféře pod skokanským můstkem v německém Klingenthalu, kde se utkání odehrálo pod širým nebem. Zážitek to byl nejen pro fanoušky, ale i pro samostatné hráče. Nicméně na čerstvém vzduchu se lépe dařilo hostující Plzni. Ta otevřela zápas již ve 30. vteřině první minuty. Karlovarští po dvou minutách stav srovnali. V druhé části ale energetici inkasovali dvě branky a ten samý počet i v poslední dvacetiminutovce. Na 2:5 se poté podařilo snížit Tomášovi Bartejsovi, ale i přes snahu nestačila Energie srovnat do základní hrací doby a derby tak ovládl jejich soupeř.

Karlovarští jsou v tabulce na 12. místě s 55 body.

Nejproduktivnější hráči:
Dávid Gríger: 33 bodů (16+17)
Tomáš Rachůnek: 25 bodů (12+13)
Ondřej Procházka: 21 bodů (10+11)

Související články