HC Energie Karlovy Vary

Hradec loupil ve druhé třetině. Pak už si to zkušeně pohlídali, říká Gríger

Ve 46. kole se Karlovy Vary střetly s Hradcem Králové. Utkání se zlomilo ve druhé třetině, kdy Energie inkasovala tři branky a nedokázala odpovědět. Snížení měl na hokejce však Dávid Gríger, ale karlovarský útočník nedokázal překonat brankáře Hradce.

Dávide, prvních pět minut jste připomínali Karlovy Vary v minulých sezonách, kdy jste hodně bruslili a dostávali jste se do šancí ještě na začátku druhé třetině. Pak to bylo takové klasické nedáš, dostaneš…
Zápas se zlomil ve druhé třetině. Víme, jaký je Hradec tým. Dvakrát ujeli do brejku a pak si výsledek zkušeně pohlídali až do konce. Za stavu 0:2 se těžce dostává do zápasu. Soupeř si stav pohlídal a přidal ještě třetí gól. Ve třetí třetině jsme chtěli se skóre něco udělat, ale soupeř má zkušený tým a závěrečnou dvacetiminutovku hráli zodpovědně z obrany, aby si nekomplikovali situaci.

Bylo znát, že zápasy od sebe nedělalo ani 24 hodin?
Tak to je a nemůžeme se na to vymlouvat. Jsme profesionálové a musíme se na to připravit. Věděli jsme, co nás čeká. Hradec nás přetlačit a bez gólu se nedá vyhrát. My jsme nevstřelili branku snad po osmé v sezoně, tak si musíme sednout na zadek a začít makat. Z této situace se musíme dostat sami, protože nikdo jiný nás z toho nedostane.

Víkend se vám nepodařil a los pro vás není zrovna optimální…
Na to se nemůžeme vymlouvat. Musíme hrát s každým soupeřem a nezlomí se to jinak, než tvrdou prací a tím, že každý nechá na ledě všechno.

Naleznete alespoň nějaké maličkosti, od kterých se můžete odrazit?
Každý zápas nám o něco jde a stále hrajeme o lepší pozici. Mladá Boleslav nám stále dýchá na záda a každé utkání o něco hrajeme. I kdyby minimálně o herní pohodu v hlavě, protože každé utkání, které prohraje, psychice nepomůže. Chceme vyhrát každý zápas, to se nemění. Musíme začít od maličkostí a urvat vítězství za každou cenu, ať to bude stát cokoliv.

Díky za rozhovor!

Související články