HC Energie Karlovy Vary

Po venkovním tripu znovu doma, do Varů míří Dynamo

Karlovarská Energie válí, vyhrála šest z posledních sedmi utkání. O další vítězství budou svěřenci Martina Pešouta usilovat proti týmu z města perníku. Porazí energetici pardubické Dynamo podruhé v sezoně? Úterní střetnutí v KV Areně startuje v 17:30.
Kde sledovat utkání: Online přenos | Video přenos
Vstupenky:Ticketportal

O soupeři

Po nedobrém startu sezony přišla změna na pardubické střídačce, tam skončil dosavadní trenér Ladislav Lubina, jehož žezlo převzal bývalý asistent Radek Bělohlav a první zápas pod jeho taktovkou proti Kladnu dokázalo Dynamo k radosti všech svých příznivců vyhrát. Následně dokázaly Pardubice pokořit i těžkého soupeře z Liberce. Prohraný duel s Plzní si tým z města perníku vynahradil triumfem proti Třinci, od té doby však hráči pod vedením Radka Bělohlava nezvítězili a v tuto chvíli tak mají na kontě tři porážky v řadě.

Před změnou na trenérském postu tým posílil Matěj Blümel, který dříve působil v pardubickém dorostu a v ročníku 2016/17 si v něm připsal nejvíce vítězných branek v lize. Člen týmu české reprezentace U20 má za sebou povedenou sezonu v USHL, kde zářil v dresu Waterloo Black Haws. V letošním draftu NHL si ho jako stého v pořadí vybral Edmonton Oilers. Ani posila do kádru neodvrátila sérii tří proher, během které se Dynamo gólově prosadilo jen třikrát. Hosté tak budou usilovat o přerušení této nelichotivé šňůry.

Z karlovarských řad

Západočeši předvádí výkony, které by na začátku tohoto ročníku čekal jen málokdo. Z posledních sedmi utkání padli jen jednou, po prohře na Spartě si vyšlápli na liberecké hokejisty, které jako první na jejich ledě porazili, mladík v karlovarské bráně Jan Bednář je jako první v letošní sezóně dokázal vynulovat a zároveň si připsal svou první nulu v profesionální kariéře. Následně čtyřikrát úspěšně rozvlnili síť i ve Zlíně. Aktuálně jsou zelenobílí se sedmadvaceti body na čtvrté příčce tabulky TELH. Karlovy Vary se také mohou pyšnit druhou nejlepší přesilovkovou hrou v extralize, mají také druhého nejaktivnějšího hráče, Tomáš Rachůnek v dosavadním průběhu sezóny vstřelil osm branek a na jedenáct přihrál.

Asistent trenéra Tomáš Mariška se nechal slyšet, že do sestavy by trenérský štáb příliš zasahovat neměl.

Sestavy z předešlého utkání

HC Energie Karlovy Vary : Novotný – Šenkeřík, Stříteský, Graňák, Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska – T. Rachůnek, Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Křemen, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý, Vondráček
HC Dynamo Pardubice:Kacetl – Holland, Eklund, Ivan, Kolář, Zdráhal, Mikuš – Tybor, R. Kousal, Mandát – Matýs, Harju, Kindl – Machala, Kloz, Kusý – Blümel, Pochobradský, Látal – Machač.

Související články