HC Energie Karlovy Vary

Ponaučení do dalších zápasů, říká Vondráček. Jak si zvyká na céčko?

Zvyká si na novou roli v týmu, po konci legendárního Václava Skuhravého převzal kapitánské céčko právě on. Tomáš Vondráček si zvyká, jaké to je diskutovat s rozhodčími, jinak je to ale stále ten stejný pracovitý tahoun mužstva. Po utkání s Hradcem se rozpovídal o nepovedené koncovce proti Mountfieldu, ale také o kapitánství v Energii.

Tomáši, máte za sebou divoký zápas s Hradcem. Co byste řekl k té koncovce?
Ta nám úplně nevyšla. Nechali jsme se blbě vyloučit a nezvládli jsme oslabení. To nás stálo zápas.

Je to vaše první porážka v rámci letní přípravy. Lze na tomto hledat trochu pozitivum, že to přišlo až teď?
Spíše ponaučení do dalších zápasů a hlavně do ligy, je dobře, že taková chyba přišla teď. Snad už se to nestane, že se necháme v závěru vyloučit. Jestli je to první prohra? Je to příprava, takže si myslím, že to je jedno. Hodně trénujeme a dneska už to na nás bylo hodně cítit, že jsme měli unavené nohy. Důležité bude, jak se nachystáme na září.

S Hradcem to byla bitva, nechyběly tvrdé osobní souboje. Čekali jste to vzhledem k tomu, že se tak soupeř prezentuje i v extralize?
Ano, hlavně jsme čekali, že budou aktivnější než vloni. Vyměnili trenéra, který tu hru má méně útočnou. Chystali jsme se, že po nás půjdou a zpočátku jsme s tím měli problémy. Myslím, že dobrý zápas, ačkoliv je půlka srpna.

Jak vy osobně rád vidíte fanoušky zpátky v hledišti?
Je to skvělé, zase je to jiný sport, když tu ti lidé jsou a povede se nějaká akce, tak zatleskají. Má to atmosféru a snad to tak bude celou sezonu, že lidé budou moci chodit a opatření povolí.

Zažíváte první přípravu v roli kapitána. Je to velká změna?
Zatím to nehodnotím, nějak nad tím nepřemýšlím. Když jsou sporné zákroky, tak jedu za rozhodčím, což jsem nikdy nedělal. Snad to nějak bude fungovat.

Vášnivější diskuze, jakými se prezentoval Václav Skuhravý, asi nemáte na plánu, že?
Venca je trochu emotivnější člověk, než jsem já. Nevím, třeba mě to za pár let semele.

Jak zatím zapadly v kabině nové posily?
Zatím super, všechno jde bez problémů. Kluci zapadli dobře, je tam hodně mladých, kteří na sobě chtějí pracovat a zlepšovat se, takže snad nám to bude fungovat v sezoně.

Související články

Preview k zápasu | st 11.8.2021

Další domácí prověrka, přijíždí Hradec!