HC Energie Karlovy Vary

Další domácí prověrka, přijíždí Hradec!

Již ve čtvrtek čeká energetiky další přípravné utkání. Tentokrát se opět představí na svém ledě. Jejich soupeřem bude hradecký Mountfield. Utkání startuje v 17:30.
Kde utkání sledovat: Onlajny.com | Tipsport
Vstupenky: Ticketportal

O soupeři

Hradci Králové se již potřetí v řadě i přes nabitý kádr nepodařilo projít do semifinále a důsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Na lavičce skončil celý trenérský štáb Vladimíra Růžičky a nahradila jej parta pod vedením šéfa královéhradecké mládeže Tomáše Martince, který k sobě mimo jiné přizval hlavního kouče škodovky Ladislava Čiháka. Ale létalo to i v hráčské sestavě, Mountfield vsadil zejména na zahraniční posily.

V brance bude místo Marka Mazance, kterého zlákal mistrovský Třinec, se Štěpánem Lukešem tvořit tandem Fin Henri Kiviaho, z Michalovic přišla kanadská dvojice Graeme McCormack a Christophe Lalancette. Z nejvyšší slovenské soutěže, konkrétně Bánské Bystrice, dorazil do Hradce také Patrik Lamper. Obranu vyztuží Petr Kalina, jenž dorazil z pražské Sparty. Rozhodně největší přestupovou bombou je ale Ahti Oksanen, který při své životní sezoně nasbíral celkem 48 bodů (22+26) a skončil na fantastickém čtvrtém místě v žebříčku bodování finské Liigy. Jeho rolí bude zejména nahradit Vladimíra Růžičku mladšího, druhého nejproduktivnějšího hráče Mountfieldu uplynulého ročníku. .

Ve čtvrtek sehraje Mountfield v KV aréně své teprve třetí přípravné utkání. Bilanci má zatím vyrovnanou. Po překvapivé prohře v Kolíně si spravili svěřenci trenéra Martince chuť v úterý. To na svém ledě smetli Olomouc 6:0. Energie ale ještě neprohrála a dá se čekat, že i ve čtvrtek udělá pro výhru maximum.

Z kabiny Energie

Energetici mohou být s dosavadním vývojem přípravy spokojeni. Vyhráli všechna tři doposud hraná utkání. Ano, je to stále příprava. Ale každé vítězství je rozhodně povzbuzující a cenné, zejména z hlediska psychiky. Po Spartě a Litvínovu porazili svěřenci trenérského dua Pešout - Mariška v úterý také Baník Sokolov.

Spokojenost jistě panuje s přínosem opor. Produktivitu táhne Jiří Průžek, jenž v přípravě vsítil už 3 branky. Daří se také finskému obránci Patriku Parkkonenovi, jenž zaznamenal 2 přesné zásahy. Naopak další novic, Patrik Miškář, na první přesný zásah stále čeká. Stejně jako obránci Hanousek, Havlín a Dlapa. Ti však neodehráli všechna utkání. S velkou pravděpodobností by se mohli objevit v sestavě ve čtvrtek. Už dříve se totiž nechal asistent trenéra slyšet, že domácí utkání sehraje Energie v silnějším složení. Ven pak budou jezdit mladí a hráči na zkoušku.

Související články