HC Energie Karlovy Vary

Přijíždí Hradec! Energii čeká přímá bitva s tabulkovým sousedem

Po reprezentační přestávce se energetici vrátí na domácí led. Po pátečním jednobodovém importu z Liberce chtějí bodovat naplno. V cestě ale stojí nevyzpytatelný Hradec Králové a je jasné, že tuhle těžkou bitvu s podporou fanoušků můžeme zvládnout! Nedělní duel začíná v KV Areně netradičně v 17:00.
Kde utkání sledovat:
Online přenos
Stream: O2 TV Sport
Vstupenky: Online předprodej

Parkování: Online prodej

Doprovodný program

I během nedělního utkání bude pro fanoušky připraven bohatý doprovodný program. Už v 15:30 hodin otevírá naše Fanzóna s řadou atrakcí nejen pro děti. Nově se fanoušci navíc mohou těšit na oblíbený Stiga hokej a Air Hockey.

Během utkání se opět bude soutěžit o vstupenky na koncerty. První přestávka bude patřit soutěži společnosti Vice Golf, ve druhé přestávce si opět fanoušci zahrají o tepelné čerpadlo věnované společností Gienger Bohemia. Partnerem utkání je společnost Dr. Max.

Hladové krky potěší, že po skončení zápasu mohou povečeřet v La Fresca Restaurant ve 4. patře (VIP restaurant).

Uzavřen železniční přejezd v Tuhnicích

O soupeři

Do Karlových Varů přijede v neděli stříbrný medailista loňského ročníku nejvyšší soutěže. Hradec se v aktuálním extraligovém pořadí drží sice níže, jenže forma Východočechů není vůbec špatná. Z posledních čtyř duelů totiž hned třikrát vyhráli, padli až naposledy v pátek doma s Třincem, kdy neudrželi dvougólové vedení. V našlapané tabulce zisk 28 bodů stačí na sedmou příčku, jen o skóre před Energií.

Východočeši s sebou stále nesou nepříjemnou dopingovou dohru z loňské sezony, kvůli které nemohou nastoupit McCormack, Štohanzl a Kevin Klíma, o to víc tak museli posilovat. Do Hradce tak přišli třeba zkušený obránce Tomáš Pavelka či útočník David Šťastný, zatím posledními akvizicemi je příchod bývalého litvínovského střelce Giorgio Estephana či brankáře Jana Lukáše, který se vrátil do Čech po krátké štaci ve Finsku.

Produktivitě Hradce vládne s 19 body Oliver Okuliar, který je se 13 brankami zároveň nejlepším střelcem, a to dokonce celé soutěže. V závěsu je pak se 17 body (4+13) naopak nejproduktivnější extraligový bek Jeremie Blain. Jasnou gólmanskou jedničkou Hradce je Patrik Bartošák, který odchytal 16 utkání a s úspěšností 92,1% je sedmý mezi extraligovými gólmany. K ruce má nového parťáka, výměnou za Henri Kiviaha se totiž do Česka vrátil Jan Lukáš, ten ale na první start zatím čeká. Přijde v neděli ve Varech?

Hradci fungují i speciální týmy, v přesilovkách je čtvrtý (úspěšnost 22,73%), v oslabeních dokonce druhý (86,84%).

Dres soupeře v minulosti oblékl obránce Joona Huttula, naopak za Karlovy Vary dříve nastupovali forvardi atrik Miškář či Matěj Chalupa.

Vzájemné zápasy

Oba týmy se doposud utkaly jednou, v Hradci zvítězili energetici v říjnu 4:2.

Z kabiny Energie

Svěřenci trenéra Davida Bruka v pátek vybojovali bod na ledě Liberce. Vyrovnaný zápas hraný ve vysokém tempu ale mohl skončit větším bodovým ziskem. Energetici na severu Čech třikrát vedli, jenže i díky častým vyloučením, které Liberečtí hned třikrát potrestali, přivezli domů bod jeden.

„Cítíme, že jsme mohli sahat po vítězství. Není podle mě těžké vypátrat, proč se tak nestalo. Devět našich vyloučení a tři branky soupeře v přesilovce byly rozhodující. Takovéto zápasy musíme hrát s lepší disciplínou, jinak není možné vyhrávat,“ zhodnotil utkání asistent trenéra Václav Eismann.

„Náš soupeř se prezentuje hrou s vysokou pohybovou kvalitou. Hraje hodně pospolu, v pěti u sebe, dohromady. My se budeme potřebovat vyrovnat soupeři pohybem a účinnou hrou v útočném pásmu hledat cestu, jak překonat kompaktní hradecký blok,“ dodává karlovarský asistent na adresu nedělního soupeře i recept, který by mohl vést k vítězství.

Energetici se doma představí po čtrnácti dnech. Naposledy v KV Areně porazili Mladou Boleslav a na tuhle výhru budou chtít navázat.

„Těšíme se na domácí zápas a na naše fanoušky, ta pauza už byla dlouhá. Liga je nesmírně vyrovnaná, každý soupeř je těžký. Dáme do toho všechno a doufáme, že přidáme tři body do tabulky,“ zve na nejbližší duel karlovarské fanoušky útočník Vít Jiskra.

Do sestavy Energie se v pátek vrátil po zranění Lukáš Pulpán, jenže smůlu si zkušený obránce v letošní míře vybírá měrou vrchovatou. Ke konci druhé třetiny totiž musel z utkání kvůli dalším zdravotním trablům odstoupit. V Liberci kvůli zranění nenastoupil ani útočník Iikka Kangasniemi.

Související články