HC Energie Karlovy Vary

Jiskra: Prohráli jsme si to sami. S jednou třetinou se vyhrát nedá

Už to skoro vypadalo jako blamáž, ve třetí části zápasu s Hradcem Králové se ale energetici zvedli a utkání málem vyrovnali. Jedna povedená třetina za nepříznivého stavu ale body přinést nemůže, své o tom Vít Jiskra, střelec přesilovkové branky.

Víťo, druhé utkání po repre pauze, jak se to hodnotí?
Takhle po zápase těžko. Z domácího zápasu nemáme ani bod, výsledek byl nakonec těsný. Zápas jsme si prohráli sami ve druhé třetině.

První třetina klidnější, vyrovnaná, ve druhé třetině začala divočina. Co se tam stalo?
Myslím, že první třetina byla naprosto vyrovnaná, šance byly na obou stranách. Ve druhé nám tam padl gól na 1:2, a pak se nám to sesypalo, padly dva další. To se nesmí stávat.

Jak jste se namotivovali do třetí částí? Na ledě byl úplně jiný tým...
Nezbylo nám nic jiného, než sebrat všechno odvahu a zkusit s tím zápasem něco udělat. Snažili jsme, ale jednou třetinou nejde vyhrát.

Jak moc vám pomohl rychlý gól Daldy Mikysky ve třetí části?
Říkali jsme si, že po přestávce zkusíme dát rychlý gól a se zápasem něco udělat. Určitě nás to nakoplo. Super průnik, krásná střela. Pomohlo nám to a dodalo nám to energii.

Podařila se vám využít přesilová hra, dokonce konkrétně vám. Důležité ale byla i vhazování, která se vám dařila i v přesilovkách. Jak moc to pomůže?
Jsem rád, že mi nějaká vyšla, na přesilovkách se střídáme s Dávidem Grígerem, teď to vyšlo párkrát na mě. Jsem i rád, že mi to tam po dlouhé době padlo, ale okamžitě bych ten gól vyměnil za tři body.

Dala se v závěru najít vůbec nějaké cesta k brance?
Bylo to těžké, Hradec to tam zavřel, mají velké beky. Snažili jsme se, ale bohužel, otočit zápas o tři góly ve třetí třetině je hrozné těžké.

Související články