HC Energie Karlovy Vary

Příprava U18: Češi vydřeli výhru nad Slováky, energetici bodovali

Česká hokejová reprezentace do 18 let pokračuje v přípravě na blížící se Mistrovství světa. V úvodním ze dvou přátelských zápasů se Slovenskem ve středu ve Vyškově vydřela výhru 2:1 a vidět byli i energetici.

Na domácí straně útočníci Jiří Kulich a Dominik Rymon, za Slovensko nastoupili forvardi Róbert Bačo a L'ubomír Kupčo. A to byl ještě jako druhý gólman Česka připraven Patrik Hamrla. Karlovarští mladíci se navíc významně zapsali do dějin zápasu.

Skóre utkání totiž otevřel v desáté minutě v přesilové hře pěti proti třem karlovarský útočník ve slovenských službách Róbert Bačo. Český tým vyrovnal zásluhou Jiříčka v 25. minutě taktéž v početní převaze, na vítězný gól Šimona Slavíčka pak tři minuty před koncem druhé třetiny nahrál další energetik Jiří Kulich.

Odveta je na programu ve hned ve čtvrtek 25. března od 17 hodin, český tým pak čeká ještě pokračování kempu ve Vyškově, který má naplánovaný konec na 7. dubna. Světový šampionát, který budou hostit americká města Frisco a Plano, se bude hrát od 26. dubna do 6. května.

Róbert Bačo slaví úvodní gól zápasu