HC Energie Karlovy Vary

Příprava na MS: Lukeš se vrací k národnímu týmu

Česká hokejová reprezentace pokračuje v přípravě na světový šampionát. Po úspěšné odvetě se Slovenskem, ve které se opět prosadil karlovarský útočník Jiří Černoch, čeká národní tým domácí turnaj v Ostravě. Toho se zúčastní všech pět energetiků.

25.04.22 | Lukeš se vrací k národnímu týmu

Do přípravy českého národního týmu před MS se vrací karlovarský brankář Štěpán Lukeš. Šestadvacetiletý gólman byl původně vyřazen po dvojzápase se Slovenskem, jenže po omluvence Nicka Malíka z důvodu zranění byl povolán zpět do reprezentační sestavy.

23.04.22 | Na České hokejové hry jedou čtyři energetici, Lukeš končí


23.04.22 | Češi porazili v odvetě Slovensko, Černoch skóroval

Pětadvacetiletý centr se přitom mohl prosadit už v první třetině, když v přesilové hře ranou z levého kruhu trefil tyč slovenské branky. Smůla však sedla na hůl českého střelce, Slováci pak dvěma góly získali dvoubrankové vedení. To však nejprve snížil Zdráhal, osm vteřin před koncem druhé části se trefil Jiří Černoch, který šikovně tečoval střelu obránce Ščotky.

Slováci sice zkraje třetí části opět získali ztracené vedení, jenže Češi ještě stihli srovnat. Jakub Flek sice přes dva protihráče nepřešel, ztracený puk ale našel Kousal a vyrovnal. Karlovarský štírek tak zapsal nahrávku na vyrovnávací trefu národního týmu.

Za stavu 3:3 došlo utkání do prodloužení, rozhodly však až nájezdy. V nich se ve druhé sérii přesnou ranou nad lapačku prosadil znovu Jiří Černoch, Štěpán Lukeš navíc lapil všechny čtyři slovenské nájezdy a Češi mohli slavit výhru. Karlovarský brankář tak jen podtrhl svůj perfektní výkon, kdy pochytal během hry 28 střel Slováků.

Do zápasu kromě zmíněné trojice opět naskočili ve čtvrtém útoku i Jan Hladonik a Ondřej Beránek, jejichž formace s Adamem Klapkou se po celé utkání prezentovala velice aktivním výkonem.

Hráč Ice time G A B střely +/-
Ondřej Beránek 10:26 0 0 0 1 +1
Jiří Černoch 18:25 1 0 1 3 0
Jakub Flek 13:22 0 1 1 2 +1
Jan Hladonik 10:31 0 0 0 1 0
Štěpán Lukeš 65:00 29 zásahů 3 OG úsp. 90,63%