HC Energie Karlovy Vary

Prvoligová kometa míří do Varů. Energii posílí produktivní Miškář

Průlomový rok ve druhé nejvyšší soutěži, teď odměna v podobě extraligové šance. Vedení Karlových Varů podepsalo smlouvu s útočníkem Patrikem Miškářem, který na západě Čech setrvá minimálně do 30. dubna 2022. Kontrakt navíc obsahuje opci i na sezonu 2022/2023.

Miškář zaujal hokejovou veřejnost, když v uplynulém ročníku zářil v barvách prvoligových Litoměřic. Už rok předtím se za krátké angažmá v Prostějově a následně Kadani uvedl téměř bodem na utkání. Za Stadion se pak jeho hvězda rozsvítila úplně.

Chance liga
PatrikMiškář
útočník
Z 46
G 26
A 38
B 64

V základní části nasázel ve čtyřiatřiceti startech devatenáct branek a připsal si osmadvacet asistencí. V ligovém bodování skončil druhý za kolegou Matějem Beranem. Tím ale jeho jízda neskončila, dalších sedmnáct kanadských bodů (7+10) ve dvanácti zápasech. Byť litoměřický celek skončil už ve čtvrtfinále, Miškář nakonec skončil na děleném prvním místě bodování vyřazovací části.

Na západě Čech dostane prostor pokračovat v tom, co během své prvoligové štace začal. „Po odchodu dvou středních útočníků jsme hledali produktivního hráče, který by se mohl vejít do prvních dvou přesilovkových pětek, protože tam jsme vloni po odchodu Kašeho měli trochu problémy. Věříme, že sem dobře zapadne a že se bude aspoň z poloviny prosazovat tak, jak se prosazoval v první lize,“ říká na Miškářovu adres trenér Martin Pešout.

Pro něho samotného bylo rozhodování o dalším působišti snadné. Energie měla o jeho služby už během minulé sezony. „Rozhodování zas tak těžké nebylo. Chtěl jsem udělat sezonu v Litoměřicích a ukázat na sebe v extralize. To se povedlo. Zájem byl z více klubů, ale největší, enormní, měly právě Karlovy Vary. To mě přimělo sem jít,“ hlásí.

Pětadvacetiletý odchovanec Hradce Králové není v Tipsport extralize žádným nováčkem. Za Mountfield zde odehrál dohromady třiadevadesát utkání, v nichž nasbíral čtrnáct kanadských bodů (3+11).

K jeho přednostem patří bezesporu jeho parametry. Miškář měří 189 centimetrů a váží 96 kilogramů, své tělo využívá skvěle ke krytí puku a dobře se orientuje na hranici brankoviště.

Statistiky Patrika Miškáře