HC Energie Karlovy Vary

Půjdeme zase nahoru, hlásí navrátilec Černoch

Vítězný návrat do sestavy oslavil na ledě českobudějovického Motoru útočník Jiří Černoch. Pětadvacetiletý sympaťák se vrátil do sestavy po dvou měsících, které vynechal kvůli zranění. Na ledě byl vidět, pozvedl nejen svůj staronový útok s Koblasou a Kohoutem, ale také první přesilovkovou formaci.

Jirko, po dvou měsících jste zpět. Jaký to byl návrat?
Návrat to byl těžký, ale sladký. Myslím, že jsme odehráli v Budějovicích dobrý zápas a jsem hrozně rád, že vezeme důležité tři body.

Byl jste před utkáním nervózní?
Určitě, před zápasem jsem trochu nervozitu cítil. Přeci jen jsem dlouho nehrál. Ale s prvním střídáním to ze mě spadlo.

Dával jste si větší pozor v osobních soubojích?
Snažil jsem se o to. Ale v zápase jsou situace, kdy to úplně nejde. Hlava vypne a člověk se úplně nehlídá. Naštěstí bylo vše v pohodě a věřím, že i můj výkon půjde s každým dalším zápasem nahoru.

Bylo v plánu, že nastoupíte až v Budějovicích?
Jo, měl jsem to datum v hlavě už delší dobu a strašně se těšil. Věděl jsem, že v úterý nastoupím a připravoval se na to.

Do ostrého zápasu jste už měl asi velkou chuť…
Určitě. Myslím si, že to bylo i vidět. Dokonce jsem měl nějaké šance. Ale ještě mi chybí herní praxe, což se podepsalo na kvalitě zakončení. Snad už to bude jen lepší a góly začnu zase dávat.

Zažil jste už zápas, ve kterém dal spoluhráč hattrick v oslabení?
Tohle bylo neuvěřitelný, nikdy jsem nic podobného nezažil. Hned jsem Vondrcovi (Tomáši Vondráčkovi) říkal, že je to určitě nějaký rekord extraligy. Klobouk dolů, jsem rád, že jsem mohl být u toho.

Co hodnocení samotného utkání? Rozhodlo o vašem vítězství, že jste rychle vedli?
Úvodní gól vždycky pomůže. Ale bohužel se nám nedařilo odskočit do dvoubrankového vedení, které by nás uklidnilo. Šancí bylo dost, ale poslední dobou se nám nedaří je proměňovat, na tom musíme zapracovat. Nakonec to ale dobře dopadlo, za což jsme nesmírně rádi.

Jak těžké pro sportovce je, když sleduje své spoluhráče z tribuny, ale nemůže jim pomoct?
Kdo to zažil, tak ví, že to není jednoduché. Taková ta bezmoc, že nemůžete klukům pomoct, je hrozná. Na druhou stranu i zranění patří ke sportu. Naštěstí mi to čekání uteklo a už jsem zpět.

Než jste se zranil, v tabulce byla Energie čtvrtá. Aktuálně se úplně nedaří. Bylo v kabině znát jiné klima?
Já jsem byl sice zraněný, ale do šatny jsem docházel každý den. Umístění v tabulce a herní pohoda je samozřejmě znát. Ale zase to není tak, že by na nás byla nějaká deka, nebo jsme se nějak hroutili. Mít nahráno je lepší, ale co už. My věříme, že kvalitu máme a půjdeme opět nahoru.

Děkuji za rozhovor.

Související články

Preview k zápasu | po 22.11.2021

Energie míří do Českých Budějovic