HC Energie Karlovy Vary

První hattrick, navíc v oslabení. Jsem spokojený, usmívá se rekordman Vondráček

Neskutečný zápas pro kapitána. Tomáš Vondráček pomohl skolit České Budějovice třemi góly, všechny navíc dal v oslabení a jako bonus překonal hranici sta ligových branek. V extraligové historii se zapsal nesmazatelným písmem, v početní nevýhodě totiž před ním nikdo hattrick nezkompletoval.

Tomáši, vítězství a k tomu hattrick. Pocity po utkání tak musí být skvělé, že?
Ano, samozřejmě skvělé. Chtěli jsme vrátit Budějovicím porážku z domácího ledu. Jsme rádi, že se nám to povedlo a vezeme tři body domů. Je to naše druhá venkovní výhra letos, takže si jí strašně vážíme. Snad na tento výkon navážeme.

Trefil jste se třikrát v oslabení…
Hlavně v tom oslabení nechceme dostat gól, když tam s Flekym jdeme. Samozřejmě oba jsme rychlí, takže když je ta možnost, tak oba šlápneme dopředu. Jinak je ale pro nás hlavní to vždycky ubránit.

Hattrick v oslabení a navíc za necelých šest minut. To je kuriozita, kterou hráč zažije jednou za kariéru, souhlasíte?
To asi ano, pro mě to navíc byl první hattrick. Bylo to tím, že Budějovice to trochu otevřely – dotahovaly, takže potřebovaly dát gól. Nějak to vyšlo, takže jsem tam najel a kluci mě našli. Jsem spokojený.

Jaká je sazba do týmové kasy za takový kousek?
Já doufám, že to moc velké nebude, jelikož mám na tu kasu s Kohym vliv. Budeme mírní (úsměv).

Při druhé brance to nevyšlo hned napoprvé, jak to tam bylo?
Trošku se mi ten puk postavil, tak jsem se snažil to dát mezi nohy. Naštěstí se mi odrazil zpátky na hokejku a povedlo se mi to zvednout a spadlo to tam.

Jak důležité bylo, že se vrátili Filip Novotný s Jiřím Černochem?
Určitě to bylo strašně důležité. Jirka Černoch se vrátil po dlouhé době, než se zranil tak měl obrovskou formu. Dneska na něm bylo vidět, jak je strašně moc při chuti a doufám, že mu to takhle půjde dál a pořád bude hrát s takovou chutí. Filip je samozřejmě jistota, jsme rádi, že se vrátil. Doufám, že bude zdravý.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 24.11.2021

Půjdeme zase nahoru, hlásí navrátilec Černoch

Preview k zápasu | po 22.11.2021

Energie míří do Českých Budějovic