HC Energie Karlovy Vary

Energie míří do Českých Budějovic

Tempo hokejové extraligy po reprezentační přestávce nepolevuje. Karlovarští hokejisté sehrají v úterý čtvrté utkání za poslední týde. V Budvar Areně, kam vyrazili energetici již s denním předstihem, je čeká druhý letošní souboj s Českými Budějovicemi, kterým budou chtít oplatit porážku z úvodního vzájemného zápasu sezony. Odveta startuje v úterý v 17:30.
Kde utkání sledovat: Textový přenos | Video přenos

Z tábora domácích

Českobudějovický Motor po loňské nepovedené sezoně notně posílil a na hře mužstva i jeho výsledcích je to znát. Svěřenci trenéra Jaroslava Modrého aktuálně drží šestou příčku extraligové tabulky a s přehledem se drží v jejím klidném středu.

Nejproduktivnějším hráčem týmu je v Karlových Varech dobře známý Lukáš Pech. Zkušený forvard po přestupu ze Sparty dostal na jihu Čech hodně prostoru a trenérům ji vrchovatě splácí, s 28 body (10+18) vévodí klubové produktivitě, v celé lize je pak lepší pouze Sparťan Erik Thorell. Pech je s 10 góly společně s Milanem Gulašem rovněž nejlepším střelcem Motoru. V defenzivě je pak jistotou další bývalý energetik Petr Šenkeřík, s 9 body ve 13 zápasech nejproduktivnější obránce Budějovic, který je s průměrným ice timem 21:29 nejvytíženějším hráčem týmu.

Neotřesitelnou pozici brankářské jedničky drží Dominik Hrachovina. Reprezentační brankář nastoupil do 22 utkání, svého gólmanského kolegu Jana Strmeně pustil letos do branky pouze na 82 minut. Hrachovina ale nemůže být se svými výkony úplně spokojen, úspěšnost svých zákroků drží jen lehce nad hranicí 90 procent. V posledním duelu se Spartou ale zářil, chytil všech 35 pokusů soupeře a vychytal první nulu sezony.

Sestavy z předchozího utkání

HC Energie Karlovy Vary: Habal (F. Novotný) – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán (A), L. Doudera – T. Rachůnek (A), Jiří Kulich, Flek – T. Mikúš, Kracík, O. Beránek – Koblasa, Hladonik, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček (C).

Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Piskáček (A), Šenkeřík, Bindulis, Percy, Štich, M. Jandus, Vráblík – M. Beránek, J. Novotný, Karabáček – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – J. Ondráček, L. Pech (A), Gulaš (C) – Holec, D. Voženílek, Valský.

Z tábora Energie

Karlovarští hokejisté aktuálně okupují třináctou příčku extraligové tabulky, nicméně ve vyrovnaném pořadí soutěže ztrácí například na devátou Spartu jen tři body. Jedna výhra tak v tříbodovém systému může energetiky posunout tabulkou výrazně výše.

Po reprezentační pauze svěřenci trenéra Pešouta podávají zlepšené výkony, jenže ty jim zatím stačily jen k páteční výhře nad Pardubicemi. V posledním nedělním utkání nestačili na Třinec, ačkoliv v závěrečné třetině dokázali soupeře zatlačit a dvěma góly ještě zdramatizovat nepříznivě se vyvíjející utkání. A právě od tohoto výkonu se budou chtít energetici odrazit a bodovat právě již v úterním utkání v Českých Budějovicích.

Pozitivní zprávou je pro Karlovarské postupně se vyprazdňující marodka. V neděli byl již na střídačce připraven Filip Novotný, brankářská jednička týmu. Posilu do útoku pak energetici ohlásili během pondělí, kdy mužstvo doplnil švédský útočník Tor Immo. Sedmadvacetiletý forvard, celým jménem Tor Erik Eriksson Immo, s týmem již několik dní trénuje a nastoupit by měl právě už v úterý proti Motoru.

Související články

Ohlasy k zápasu | st 24.11.2021

Půjdeme zase nahoru, hlásí navrátilec Černoch