HC Energie Karlovy Vary

Rachůnek: Dnešní výkon nás musí nabudit

Tomáš Rachůnek se v utkání proti Olomouci poprvé po návratu z Liberce prosadil, a pomohl tak Energii k zisku důležitých bodů. ,,Strašně si toho vážím a vážím si i výkonu celého týmu. Jsem rád, jak jsme se s tím popasovali, v závěru to otočili a porazili silnou Olomouc," zhodnotil karlovarský forvard zápas.

Tomáši, ve čtvrtém utkání po vašem návratu z Liberce se vám podařilo gólově prosadit, jaké jsou vaše pocity?
Strašně si toho vážím a vážím si i výkonu celého týmu. Jsem rád, jak jsme se s tím popasovali, v závěru to otočili a porazili silnou Olomouc. Musí nás to nabudit dál. Co se mého gólu týče, tak je pravda, že jsem na to čekal. Zápas proti Vítkovicím byl takový všelijaký. Poslední dvě utkání jsme ale hráli dobře, akorát nám to tam nepadalo. Jsem rád, že jsem se dnes prosadil a pomohl týmu k vítězství.

Gól jste vstřelil z poměrně zajímavé situace. Zamýšlel jste to tak?
Věděl jsem, že olomoučtí hráči byli na ledě trochu déle. Já jsem měl rychlost, nestíhali mne tam bránit, tak jsem toho využil. Vyjel jsem před bránu, hodil to tam. Řekl bych, že to byl takový upracovaný gól.

Olomouc je v rámci extraligy tým s nejhorší přesilovkou, i přesto jste při jejich oslabení dvakrát inkasovali. Co za tím stálo?
Asi jim to zrovna sedlo. Sehráli to dobře a my si na to musíme dávat pozor. Musíme zlepšit svoje oslabení i přesilovky. Protože jsme se dnes v přesilovkách trápili.

Dnes Energie předvedla velice bojovný výkon, i přesto, že se vám nedařilo v koncovce…
Některé zápasy prostě musíte ubojovat, chodit do brány. Taky jsme podle toho dali góly. Olomouc dobře brání, je agresivní. Mají tam fyzicky vyspělé hráče, takže to jsou těžké zápasy. Když se dostanou do vedení, tak je to strašně těžké otáčet.

Jak důležité bylo navázat na výhru proti Zlínu?
Strašně moc jsme chtěli vyhrát, to ale chceme každý zápas. Tým tady má kvalitu a sílu, takže musíme věřit a neustále chtít vítězit. Dva zápasy za sebou jsme teď vyhráli, což jsme chtěli. Teď pojedeme ven a chceme na to navázat.

V tabulce vám chybí dvě výhry na to, abyste se dotáhli na elitní čtyřku. Jak velkou motivací je umístění mezi těmito týmy, které jdou rovnou do čtvrtfinále?
My to nějak extra nesledujeme, neupínáme se na to. Uvidíme, co bude. Samozřejmě by to bylo super, ale my jdeme zápas od zápasu a nedáváme si žádné přehnané cíle. Nemyslíme tak dopředu.

Další zápas vás čeká v Liberci, jak se na něj těšíte?
Určitě se na to těším. Čeká nás zápas s kvalitním soupeřem a my budeme chtít předvést solidní výkon. Samozřejmě to bude zajímavé, přeci jen jsem tam ještě před dvěma týdny působil.

Díky za rozhovor!

Související články