HC Energie Karlovy Vary

Rachůnek: Věřili jsme si a šli si za tím

Karlovarská Energie vyhrála v prvním kole na ledě Vítkovic 6:2 a vybojovala první důležité vítezství. O osudu rozhodla první třetina, kterou ovládli svěřenci trenéra Bruka 4:0. Dvěma góly k vítězství přispěl zkušený útočník Tomáš Rachůnek, který ocenil výborný výkon celého mužstva.

Tomáši, gratulace k vítězství. Jak byste zhodnotil utkání?
Rozhodlo první dějství, kde se nám střelecky dařilo a odskočili jsme soupeři o čtyři branky. Ve druhé třetině jsme je pustili do hry, ale naštěstí jsme to nakonec ukopali a bereme všechny body. Parádně nás podržel Dominik Frodl.

Co jste si řekli po druhé třetině, kdy domácí korigovali dvěma góly?
Nic extra jsme neřešili. Hlavně si věřit a navázat na úvodní třetinu. Hrát hlavně jednoduše, protože jsme se zbytečně dostávali pod tlak vlastními chybami.

Využili jste tři přesilové hry z pěti. Pilovali jste je?
Samozřejmě, hodně jsme se jim věnovali v trénincích a jsme rádi, že nám to tam takhle napadalo.

Sám jste vstřelil dvě branky, představoval jste si lepší start?
Je to super. Vyhraný zápas, více hráčů dalo branky, což je velké povzbuzení do dalších utkání. Těšíme se v neděli doma na Brno.

První gól jste dal vteřinu před koncem prvního dějství, měl jste ponětí o čase?
Ne, vůbec jsem o čase nevěděl. Dostal jsem puk a vystřelil. Při tom druhém góle jsem ještě viděl před brankou Iikku (Kangasniemiho), ale byl obsazený. Tak jsem objel branku a zasunul to tam, naštěstí to tam prošlo.

Zmínil jste nové spoluhráče ze severu. Oba dnes bodovali, tak jak hodnotíte jejich výkony?
Ano, do týmu oba skvěle zapadli. Jak lidsky, tak samozřejmě hokejově. Oba jsou to dobří hokejisté a těší nás, že je tady máme.

Vítkovice měly loni vynikající sezónu. Do zápasu šly jako favorit, bylo těžké se na ně připravit?
My jsme si věřili. Byla tam sice nějaká série proher, vždy šlo ale o těsné a vyrovnané zápasy. Nebylo to tak, že by z nás dělali srandu. Věřili jsme, že bychom tu mohli uspět a jsem moc rád, že jsme za tím šli a podařilo se to.

Děkuji za rozhovor.

Související články